Kanta-Häme

Maajussista pisnesmieheksi

MTV Katsomossa alkaa tänään pyöriä Pisnesmies Mikko -niminen nettisarja, jossa seurataan janakkalalaista yrittäjää ja maanviljelijää Mikko Ylöstaloa. Telkkarissa esiintyminen ei ole miehelle vierasta, sillä hän on tuttu Maajussille morsian -sarjasta.

– Ihmettelin, että Maikkari kauppas mulle tätä nettisarjaa. Taisin jopa kysyä, että oletteko ihan tosissanne. Kyllähän kuvausporukka katseli mun touhua ja tohinaa jo Maajussi-sarjaa kuvatessa vierestä vähän sillä silmällä, että en tiedä, pitävätkö ne mua hulluna vai minä, Ylöstalo naurahtaa.

Ammattilaiset ovat ammattilaisia haistamaan suuren persoonan silloin, kun sellaiseen törmäävät.

– Eiköhän se mun persoona ole suurin syy kaiken takana, vaikka olenkin huono itsenäni kehumaan. Mutta kai ammattilaiset tietävät mitä tekevät. Vähän sitä ajattelee, että mitä sitä itsessä nyt on noin ihmeellistä, että sitä täytyy oikein kuvata, Ylöstalo siunailee.

Se, että kyseessä on vain netissä julkaistava sarja, ei Ylöstaloa haittaa.

– Ainahan se auttaa bisneksiä eteenpäin, jos näkyvyyttä tulee. Ja jos tästä jonkinnäköisen korvauksenkin saa, niin mitäs sillä on väliä.

Ylöstalo ei saa hiiskua kuvauksista juuri mitään, mutta kertoo niitä kuvatun tämän kevään aikana tiettyinä kuvauspäivinä. Pisnesmies Mikko keskittyy nimenomaan Ylöstalon bisneksiin.

Hän pyörittää muun muassa vuonna 2005 perustamaansa Haapaniemen koneasema oy:tä, joka on tähän asti työllistänyt 12–15 henkeä. Yritys tekee niin turvetuotantoa, kiinteistönhuoltoa, maanrakennusta kuin verkonrakennustakin eli kaivaa sähkökaapeleita maahan.

Tänään maanantaina Mikko Ylöstalon yritys aloittaa jäte- ja ympäristönhuoltoon keskittyneen riihimäkeläisen Ekokemin tehdashuoltajana yhdessä bisnespartnerinsa Jari-Pekka Heikkilän kanssa.

– Siinä on meillä aika iso homma. Tämän myötä meillä on 20 henkeä töissä, Ylöstalo kertoo.

Lisäksi yrityksellä on oma korjaamo, joka työllistää kesällä yhden ja talvella kaksi työntekijä. Kalustoa on noin 20 koneyksikköä.

Uusimpana bisneksenä yhdessä drifting-kuski Juha Rintasen kanssa on tullut RRK Motorsport Europe oy ltd, joka on tuonut maahan kilpa-autojen vaihdelaatikoita, periä ja renkaita viime vuonna.
Tänä vuonna kuvioihin on tullut mukaan fatbike-maastopyörien maahantuonti. Kyse on uusista trendipyöristä, joissa on kymmenen senttiä paksut renkaat. Ensimmäinen satsi on mennyt kuin kuumille kiville, ja seuraavaa pukkaa elokuussa.

Luonnollisesti Mikko Ylöstalo ”maajussina” pyörittää myös sukutilaa, joka on ollut hänen käsissää vuodesta 2009. Peltoa on 125 hehtaaria ja metsää 150 hehtaaria sekä laitumella puolensataa hereford-emolehmää.

Muista katsoa
Pisnesmies Mikko -nettisarja alkaa MTV Katsomossa maanantaina 1.6.
Uusia jaksoja ilmestyy maanantaisin ja perjantaisin kello 12.
Kaikkiaan noin 10-minuuttisia jaksoja ilmestyy kesän aikana 16 kappaletta.

 

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic