Kanta-Häme

Maakaupan deadline lähestyy

Kaupunginhallitus saa ensi viikolla pöydälleen Sunny Car Centerin kiinteistökaupan ja kaupungin SCC Hämeenlinna oy:ssä omistamien osakkeiden myynnin.

Lähtökohtana käsittelyssä on se, että Hämeenlinnan kaupunki irrottautuu yhtiöstä, kun sijoittajaratkaisu syntyy.

SCC Hämeenlinnan perustajaosakas Sunny-Trading on ilmoittanut halukkuutensa osaa kaikki kaupungin omistamat B-sarjan osakkeet.

Niitä on 1 000 ja kaupungin sijoitus on 100 000 euroa. Lisäksi kaupunki osakkaana Vanaja Capitalissa, jolla on B-osakkeita 150 000 euron edestä.

Vanaja Capitalissa, joka aikaisemmin oli nimeltään Virtaa Hämeestä, on useita muitakin osakkaita.

Tämä kaikki liittyy kuitenkin maakauppaan, joka on viivästynyt. Kaupunki ja yhtiö ovat sopineet noin 28 hehtaarin kaupasta Kirstulan kolmiosta.

Hinta on reilut 8 miljoonaa euroa. Kaupan pitäisi toteutua tämän vuoden loppuun mennessä, mutta päivät alkavat käydä vähiin. Kaupantekopäivää on siirretty jo useasti.

Sekä konsernijaoston puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) että SCC:n hallituksessa kaupungin edustajana istuva Iisakki Kiemunki (sd.) arvioivat, että kaupalla on vielä mahdollisuudet toteutua määräajassa.

Kaupunginhallituksen listalla ei ole päätösesitystä, koska neuvottelut ovat edelleen kesken. Esitys tehdään maanantaina. (HäSa)