Kanta-Häme Hattula

Maakunnallinen sote olisi Hattulan mieleen

Tähän mennessä tehtyä laajaa valmistelutyötä ei kannata Hattulan mielestä heittää hukkaan.
Hattula olisi valmis tiivistämään maakunnan sisäistä yhteistyötä tietyissä, erikseen määritellyissä sote-palveluissa. Arkistokuva: Susanna Lähdekorpi

Hattulan kunta on maakunnan kattavan sote-organisaation kannalla, mikäli valtakunnallinen sote-uudistus ei toteudu. Organisaatio voitaisiin luoda muuttamalla sairaanhoitopiirin perussopimusta.

Hattula katsoo, että perussopimuksen muuttaminen olisi todennäköisesti teknisesti helpompi vaihtoehto kuin uuden kuntayhtymän perustaminen.

 

Kunnanhallitus hyväksyi osaltaan maanantaina Hämeen liiton pyytämän sote-lausunnon, joka menee vielä valtuuston päätettäväksi.

Lausunnossa korostetaan, että palveluverkon pitää maakunnallisessa sotessa säilyä lähiverkon osalta entisellään.

Hattula lausuu, että tähän mennessä tehtyä laaja-alaista valmistelutyötä ei ole tarkoituksenmukaista heittää hukkaan, vaan sitä tulee hyödyntää mahdollisuuksien mukaan uudessakin mallissa.

 

Hattula korostaa sosiaalihuollon tärkeyttä sote-ratkaisussa. Soten rahoitusmallin voisi rakentaa käytön mukaisen kuntamaksun pohjalta.

Hattula olisi valmis tiivistämään maakunnan sisäistä yhteistyötä tietyissä, erikseen määritellyissä sote-palveluissa.

Ympäristöterveydenhuollon mukanaoloa sote-kuntayhtymässä kannattaisi Hattulan mielestä selvittää.

Maakunta-soten selvittämisasia kuuluu Hattulan mielestä sekä Hämeen liitolle että kunnille. Jokaisesta kunnasta pitää olla edustus, ja kuntien tulee ohjata ja johtaa prosessia. HÄSA