Kanta-Häme

Maakunnan vuoden nuori yrittäjä eteni varastopojasta yrityksen jatkajaksi

Hämeen Yrittäjät on palkinnut Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:n yrittäjän Markus Frimanin maakunnallisella nuoren yrittäjän kannustuspalkinnolla.

Markus Friman, 27, aloitti Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:ssä kesätöissä varasto- ja huoltomiehenä 15-vuotiaana. Hän eteni varastosta myymälän puolelle ja pääsi vakituiseen työsuhteeseen.

Kun Riihimäen Teollisuuspalvelun aiemmat yrittäjät Raimo ja Mirja Akkanen ryhtyivät miettimään eläköitymistään ja yrityksensä jatkoa, Friman ilmoittautui halukkaaksi jatkamaan yritystoimintaa.

Keväällä 2011 Friman osti yrityksen liiketoimintakaupalla 21-vuotiaana ja jatkoi pitkät perinteet omaavan yrityksen liiketoimintaa. 

Yrittämisen parhaiksi puoliksi Friman listaa yrittäjän vapauden.

– On vapaus tehdä ja kehittää yritystään oman näkemyksensä mukaan. Yrittäjän ammatissa näkee myös oman työnsä jäljen.

Nuori yrittäjä kertoo olevansa luottavainen tulevaisuuden suhteen. Hirsimäessä sijaitsevassa myymälässä on meneillään kasvojen kohotus, jonka tavoitteena on luoda myymälään selkeä oman näköinen ilme.

– Tekninen kauppakin on muuttunut. Asiakkaat odottavat entistä enemmän. Kaupan ilmeen pitää olla siisti ja ympäristöasiat kunnossa. Mutta ennen kaikkea yritykseltä vaaditaan reagointikykyä ja joustavuutta, Friman toteaa tiedotteessa.

Friman suosittelee yrittäjyyttä uravaihtoehdoksi nuorille.

– Ympärillä on lukematon määrä mahdollisuuksia. Ne pitää vain tunnistaa ja sen jälkeen uskaltaa tarttua niihin.

Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli 2,9 miljoonaa euroa. Yritys työllistää kahdeksan henkilöä. 

Palkitseminen tapahtui Hämeen Yrittäjien kevätkokouksessa 23. maaliskuuta Hauholla. HäSa

Päivän lehti

6.6.2020