fbpx
Kanta-Häme

Maakunnassa maanantaihin mennessä 261 todettua koronavirustartuntaa – Mahdollisia altistumisia Subway-ravintolassa viime viikolla

Sunnuntaina Kanta-Hämeessä todettiin kolme uutta koronavirustartuntaa. Panssariprikaatissa yksi uusi koronavirustartunta kuluneiden kahden viikon aikana.
Kuvituskuva.

Kanta-Hämeen keskussairaalan mukaan sunnuntain 18.10. aikana maakunnassa todettiin kolme uutta covid-19 -tartuntaa.

Näistä yksi on perheensisäinen tartunta karanteenissa ja kahden tapauksen jäljitys on kesken.

Keskussairaala kertoo tviitissään, että Hämeenlinnan Hallituskadun Subway-ravintolassa viime viikon tiistaina (13.10) kello 11-16 ja keskiviikkona (14.10.) kello 11-16 asioineet ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle. Tuolloin ravintolassa asioineita pyydetään tarkkailemaan terveydentilaansa.

Maanantaihin 19. lokakuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 261 covid-19 -tartuntaa.

Hämeenlinnassa kaksi Nummen yhtenäiskoulun oppilasta sekä yksi Hirsimäen päiväkodin lapsi ovat kotikaranteenissa 26. lokakuuta asti korona-altistumisen vuoksi, kaupunki tiedottaa. Altistumiset ovat tapahtuneet loman aikana.

Puolustusvoimissa 20 uutta tartuntaa

Puolustusvoimat tiedottaa sivuillaan, että kuluneiden vajaan kahden viikon aikana (6.-18.10.) on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa varusmiehellä ja kolme tartuntaa henkilökuntaan kuuluvalla. Yksi näistä koronavirustartunnoista on todettu varusmiehellä Panssariprikaatissa.

Muut uudet varusmiestartunnat on todettu Kaartin jääkärirykmentissä (3), Karjalan prikaatissa (8), Porin prikaatissa (2), Uudenmaan prikaatissa (5) ja Ilmasotakoulussa (1).

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan varusmiehet ovat yleensä sairastuneet lomajaksoilla ja useassa tapauksessa sairastuneet eivät ole ehtineet altistaa muita henkilöitä varuskunnissa.

Yksi henkilökuntaan kuuluvista sairastuneista toimii kouluttajan tehtävässä perusyksikössä. Kyseisen perusyksikön varusmiehet eivät ole altistuneet koronatartunnalle. He ovat palvelusvapaalla ja pois varuskunnasta kaksi viikkoa.

Koko maassa 2853  todettua tartuntaa kahdessa viikossa

Suomessa on raportoitu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 131 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viikon aikana on raportoitu 2 853 tartuntaa, mikä on 1 197 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.
Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu tähän mennessä 13 555.

THL:n mukaan Suomessa ei ole raportoitu uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia. Tautiin liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 351.
THL:n mukaan sairaalahoidossa on nyt 62 ihmistä. Heistä tehohoidossa on seitsemän.

Tartuntaketjuja jäänyt selvittämättä

Lauantaina (17.10.) Kanta-Hämeessä todettiin viisi uutta koronavirustartuntaa ja perjantaina (16.10.) kolme tartuntaa. Kummankin päivän osalta yhden tartuntaketjua ei pystytty jäljittämään.

Torstain (15.10.) aikana alueella todetuista yhdeksästä covid-19- tartunnasta kuuden tartuntaketjua ei onnistuttu jäljittämään tai jäljitystyö on kesken. HäSa, STT

Juttua päivitetty kello 13.52. Lisätty tieto Subway-ravintolan altistumistilanteesta ja lisätty sairaanhoitopiirin  tviitti. Muutettu otsikkoa. 

Kello 14.05 lisätty tieto uusista tartuntatapauksista Puolustusvoimissa. 

Kello 14.23 lisätty kuolemantapausten ja sairaalahoidossa olevien määrä.

Kello 17.54 lisätty tieto Nummen yhtenäiskoulun ja Hirsimäen päiväkodin altistumistapauksista.

Menot