Kanta-Häme

Maakuntajohtajan viran jatkoa mietitään Hämeen liitossa

Maakuntahallitus keskustelee siitä, jatketaanko määräaikaisuutta edelleen vai täytetäänkö virka vakinaisesti.
Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kannustaa kansanedustajaehdokkaita paneutumaan Kanta-Hämeelle tärkeisiin kysymyksiin. Niistä on tiistaina tarjolla tietopaketti. Kuva: Esko Tuovinen
Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Karille rysähtänyt sote- ja maakuntauudistus aiheuttaa jälleen pohdintaa myös Hämeen liitossa. Maakuntahallitus keskustelee maanantaina siitä, miten toimitaan maakuntajohtajan viran kanssa.

Nykyinen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen valittiin virkaan syksyllä 2016. Virka täytettiin tuolloin määräaikaisena vuoden 2018 loppuun, ja määräaikaisuutta jatkettiin siinä vaiheessa, kun soten lykkääntymien oli ilmeistä.

Ahosen nykyinen määräaikaisuus päättyy ensi helmikuun lopussa, ja siksi viran täyttöä käsitellään nyt.

– Maakunnat ovat edelleen jonkinlaisessa välitilassa, kun uuden hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen tarkka sisältö ja aikataulu ovat vielä auki, sanoo kansanedustaja, Hämeen liiton hallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov (sd.).

Hän arveleekin, että viran määräaikaisuuden jatko on vahvoilla maakuntahallituksessa. Se on myös kevyempi menettely kuin vakinaisen viran täyttö.

– Myös Anna-Mari Ahonen itse toivoi alun alkaen määräaikaisuutta, siksikin se voisi olla hyvä vaihtoehto, Filatov huomauttaa.

Anna-Mari Ahonen ei perjantaina halunnut kommentoida mahdollisia jatkohalujaan, vaan kertoi odottavansa, mihin ratkaisuun maakuntahallitus maanantaina päätyy. HÄSA

 

Päivän lehti

23.1.2020