Kanta-Häme Humppila

Maalaistalosta paljastui kannabisviljelmä - Kasvattaja kertoi valikoineensa päihteettömiä lajikkeita kipulääkkeeksi

Kasvattaja kertoi halunneensa mahdollisimman vähän päihdyttäviä kasveja.
Humppilassa sijaitsevan talon yläkerrasta löytyi kasvatustelttoja, joissa oli useita kannabiskasveja. Arkistokuvan kannabiskasvattamo ei liity uutisen oikeustapaukseen. Kuva: Hämeen poliisi
Humppilassa sijaitsevan talon yläkerrasta löytyi kasvatustelttoja, joissa oli useita kannabiskasveja. Arkistokuvan kannabiskasvattamo ei liity uutisen oikeustapaukseen. Kuva: Hämeen poliisi

Kannabista Humppilassa kasvattanut mies on saanut vuoden ja viiden kuukauden mittaisen ehdottoman vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi löysi miehen Humppilan Vitikassa sijainneen kasvatuspaikan viime vuoden elokuussa. Kasvattamo oli rakennettu vapaa-ajanasunnon yläkertaan. Poliisit löysivät talosta isoja kasveja sekä lukuisia pistokkaita ja taimia sekä noin 300 grammaa valmista kannabiksen kukintoa.

Humppilan huumelöydön jälkeen poliisit kävivät myös Vantaalla miehen varsinaisessa asunnossa, josta löytyi lisää taimia ja pistokkaita sekä lähes 900 grammaa valmista kukintoa.

Kaikkiaan kasveja oli kasvamassa 60 ja syyttäjän mukaan niistä olisi voinut syntyä lisää huumausainetta asunnoista jo löydettyjen 1,2 kilon lisäksi.


”Mitään varmuutta kasvien todellisista pitoisuuksista ei saatu, sillä Keskusrikospoliisin rikoslaboratorio ei tutkinut sitä.”


 

”Ei päihtymistarkoitusta”

Mies kertoi oikeudessa kasvattaneensa kannabista omaan käyttöönsä kipulääkkeeksi ilman päihtymistarkoitusta.

Hän kertoi valikoineensa kasvatettavaksi kannabislajikkeita, joissa päihdyttävän THC-aineen osuus on vähäinen ja kivunlievityksessä tarpeellisen CBD-aineen pitoisuus korkea.

Oikeudelle esitetyn siemenkauppiaan esitteen mukaan kasvien THC-pitoisuus olisi ollut vain 2-4 prosenttia, kun yleensä huumausaineena käytettävissä lajikkeissa pitoisuus voi olla yli 20 prosenttia.

Mitään varmuutta kasvien todellisista pitoisuuksista ei saatu, sillä Keskusrikospoliisin rikoslaboratorio ei tutkinut sitä.

Käräjäoikeuden mukaan kasvien THC-pitoisuus on sinänsä merkityksetön asia, sillä kannabiskasvin kasvattaminen huumausainekäyttöön on joka tapauksessa kiellettyä. Kasvien oli pikatestissä todettu sisältävän tuntemattoman määrän THC:ta.

Ehdotonta vankeutta

Tuomio annettiin ehdottomana vankeutena, sillä mies on aiemminkin tuomittu vastaavasta rikoksesta ehdottomaan vankeuteen.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tiistaina antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Päivän lehti

3.7.2020