Kanta-Häme

Maalaukset luovat mielikuvia, leipä tulee keikoilta

Tuija Piepponen maalaa kukkatauluja, maisemia ja teatterikuvia. Niitä voi ihastella hänen galleriassaan Iittalan Lasimäellä.

Jos tuuri käy, paikalla voi olla myös itse taiteilija. Jollei hän sitten suhaa autollaan jossakin päin Suomea.

Moni muistaa Tuija Piepposen iloisen olemuksen monista näytelmistä, televisio-ohjelmista, mainoksista ja erilaisista viihdepläjäyksistä.

Teatterin lavalla Piepponen on esiintynyt viimeksi viime talvena Tampereella esitetyssä komediassa. Leipänsä hän tienaa etupäässä opettamalla sanatonta viestintää sekä järjestämällä ja esiintymällä erilaisissa tapahtumissa.

– Koulutus etenee komedian keinoin. Hauskaa pitää olla. Vuoden aikana tulee 70 000 ajokilometriä täyteen. Koulutan erilaisia ryhmiä, muun muassa asiakaspalvelukoulutusta kysytään paljon.

Haastatteluhetkellä Piepponen on lähdössä keikalle Köyliöön ja sen jälkeen Turkuun. Viikonvaihteessa hän on kuitenkin Lasimäellä, jossa vietetään joulunavausta.

Ainutlaatuinen paikka

Ystävänsä rohkaisemana Tuija Piepponen perusti Iittalaan pienen gallerian omien taulujensa esittelypaikaksi vuoden 2010 lopulla. Myöhemmin Lasimäeltä vapautui isompi tila entisestä ravintolakiinteistöstä ja siihen Piepponen tarttui.

– Ihastuin tähän kertalaakista. Isohan tämä tila on ja Iittala on kausipaikka, mutta hiljaisina aikoina voin käyttää tilaa myös luovaan työhön.

Piepponen nauttii myös asiakaspalvelusta.

– Koko kesän olin Lasimäellä töissä. Tiskin takana on oikea näköalapaikka, niin monenlaisia juttuja ihmiset kertovat.

Piepponen on ollut innokkaasti mukana myös paikallisten tapahtumien järjestelyissä.

– Aina kun aika antaa myöten olen mukana kauppiasyhdistyksen tapahtumissa. Tykkään rakentaa kaikkea ja luoda ihmisille elämyksiä. Sillä ei välttämättä ole rahallista tuottoa, mutta ehkä se välillisesti tuottaa jotakin.

Lasimäen kokonaisuutta hän kehuu harvinaiseksi paikaksi, jota kannattaa vaalia.

– Ympäri maapalloa on samoja kauppoja, mutta tällaista ei ole muualla, Piepponen hehkuttaa. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic