Kanta-Häme Hämeenlinna

Maanantaina paljastui testeissä yksi koronatartunta Kanta-Hämeessä

Hämeen Sanomat ei enää julkaise päivittäin maakunnassa todettujen koronavirustartunnan saaneiden määrää, sillä se ei anna todellista kuvaa tilanteesta.
Lancetissa julkaistu tutkimus osoitti muuallakin todetun faktan, että tauti on paljon vaarallisempi iäkkäälle väestölle.
Lancetissa julkaistu tutkimus osoitti muuallakin todetun faktan, että tauti on paljon vaarallisempi iäkkäälle väestölle. Kuva: EPA

Maanantaina Kanta-Hämeen keskussairaala sai tiedon yhdestä koronavirus-näytteissä paljastuneesta virukseen sairastuneesta, tiedottaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri.

Testi oli otettu aiemmin, mutta tulos saatiin maanantaina. Testit otetaan Hämeenlinnassa, mutta ne tulkitaan laboratoriossa muualla. Vastausten saamisessa laboratoriosta viive on venähtänyt jo yli 36 tuntiin, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Kanta-Hämeessä kaikki tartuntaketjut ovat edelleen olleet jäljitettävissä. Tehohoidossa Kanta-Hämeen keskussairaalassa on yksi potilas.

 

THL on 18. maaliskuuta lopettanut tiedottamisen virustestausten tuloksista sairaanhoitopiireittäin. THL tiedotti maanantaina, että Suomessa on tehty yli 10 500 koronavirustestiä. Vahvistettuja tartuntoja oli tiedossa noin 700.

Sairastuneista noin 50 oli sairaalahoidossa ja heistä tehohoidossa oli 13. Toistaiseksi koronaviruksen aiheuttamaan COVID 19 -tautiin on Suomessa menehtynyt yksi iäkäs henkilö.

 

Hämeen Sanomat ei enää julkaise päivittäin maakunnassa todettujen koronavirustartunnan saaneiden määrää, sillä se ei anna todellista kuvaa tilanteesta.

Testien tekoa on rajoitettu riskiryhmiin ja terveydenhuollon työntekijöihin. Eri arvioiden mukaan todellinen koronavirustartunnan saaneiden määrä on jopa 10–30 -kertainen todettuihin tartuntoihin nähden. Suurin osa koronaviruksen saaneista saa lieviä oireita, ja osa on lähes täysin oireettomia.

Uutislinjausta muutetaan, mikäli todettujen virustartuntojen määrässä tapahtuu olennainen muutos tai testauskäytännöt muuttuvat.

 

Juttua päivitetty 24.3. klo 16.13: Korjattu, että kyse oli maanantaina saadusta koronavirusnäytteen tuloksesta, ei maanantaina otetusta näytteestä. Lisätty myös tieto laboratoriovastausten valmistumisen viiveen kestosta.

Päivän lehti

6.4.2020