Kanta-Häme

Maaseutu esittäytyy lasten maatalousnäyttely Mansikissa

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä lasten maatalousnäyttely Mansikki on näyte talkootyön voimasta.

– Tapahtumaa rakentaa koko lähialueen väki yhdessä. Mukana on yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä. Kaikkiaan yli 200 talkoolaista tekee työtä yhteisen tapahtuman eteen, Elina Hujanen LounaPlussa ry:stä kiittelee.

Mansikin yksi tärkeimmistä tehtävistä on esitellä maaseudun moninaisia mahdollisuuksia.

– Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa alkusyksyn tapahtumana, ja se kerää vieraita niin tältä seutukunnalta kuin alueen ulkopuolelta. Viime vuonna tapahtumaan myytiin 4 300 lippua, ja kun mukaan lasketaan ilmaiseksi päässeet alle 3-vuotiaat ja talkooväki, niin kyllä meitä oli päälle 5 000 henkilöä alueella, Hujanen kertoo.

Mansikki tutustuttaa maaseutuun lasten näkökulmasta, mutta näyttelyssä on yhtä lailla nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

– Mansikissa kaikkein suosituimmaksi aktiviteetiksi on muodostunut konkreettinen tekeminen. Tapahtumassa voi kokeilla erilaisia asioita aina lehmänlypsystä oikean traktorin korjaamiseen.

Tapahtuma-alueella pääsee tänä vuonna esimerkiksi nikkaroimaan linnunpöntön tai leikkimään suursuosion saavuttaneessa olkipomppiksessa.

Päivän aikana järjestetään työnäytöksiä, kun lähiseudun isännät tuovat koneensa pellolle. Paikalla on nähtävillä myös maito- ja teurasauto sekä VPK:n kalustoa.

– Elonkierron omien eläinten lisäksi saamme tapahtumaan taas vierailevia tähtiä, kuten esimerkiksi ihastuttavia alpakoita, pitkätukkaista ylämaan karjaa, villaporsaita, aaseja, vuohia, ankkoja ja kaneja, Hujanen luettelee.

Ensimmäinen Mansikki toteutettiin vuonna 2014 leader-hankkeena, nykyisin tapahtuman tärkeimmät tukijat ovat Jokioisten kunta ja Jokioisten Osuuspankki.

Tapahtuman mahdollistaa Luonnonvarakeskus, jonka Elonkiertopuistossa Mansikki on järjestetty alusta asti. HÄSA

Mansikki, la 10.9. klo 10–17, Jokioisten Elonkierto-puistossa. Parkkipaikalta maksuton Zetor-kyyti tapahtuma-alueelle.