Kanta-Häme

Maaseuturahaa yhä käyttämättä

Hämeen ely-keskuksella on yhä jäljellä Manner-Suomen maaseutuohjelman yritystukiin ja infrahankkeisiin varattua rahaa, joka on käytettävä vuoden loppuun mennessä.

Ely-keskus odottaakin nyt, että pienet hämäläisyritykset hakisivat rahoitusta yritysten investointeihin ja muuhun kehittämiseen viimeistään syksyyn mennessä. Rahoitusta voi saada esimerkiksi rakentamiseen sekä kone- ja laitehankintoihin.

Maaseudun infrahankkeisiin rahaa on puolestaan syytä hakea jo vuoden alkupuolella eli huhtikuun loppuun mennessä. Tukea on mahdollista saada esimerkiksi maaseudun laajakaistarakentamiseen liittyviin kyläverkkoihin sekä maaseudun yhteisen vesihuollon rakentamiseen.

Rahoituksen hakemisella on kiire, koska päätökset on tehtävä ely-keskuksessa tämän vuoden lopulla päättyvän ohjelmakauden aikana. Uuden kauden rahoituksesta ei ole vielä päätöksiä ja rahoitukseen tulee todennäköisesti tauko ohjelmakausien vaihtuessa.

Yrittäjät voivat saada neuvoja rahoituksen hakemiseen Maaseutuyrittäjyys ja yritysyhteistyö -hankkeen kautta. Siinä ovat mukana Pro agria Etelä-Suomi, Kehittämiskeskus oy Häme ja Forssan seudun kehittämiskeskus oy. Myös ely-keskuksen yritysrahoitusasiantuntijoilta saa neuvoja. (HäSa)

Mainos