Kanta-Häme

Maastopalot riehuivat sekä Hattulassa että Hauholla

Paikallisten tekemän savuhavainnon ja hälytyksen ansiosta paloi tiistaina vain vajaan hehtaarin kokoinen alue maastoa Hattulassa, lähellä Hauhon rajaa. Päivystävän palomestarin Marko Villasen mukaan tuulet olivat tällä kertaa suotuisat, ja palomiehet saivat nopeasti palon kärjen kiinni.

Puoli kahden aikaan iltapäivällä Kyöpelinvuorentien läheisyydessä havaittua paloa oli sammuttamassa neljä sammutus- ja neljä säiliöyksikköä. Palo saatiin sammutettua melko nopeasti. Jälkisammutus ja tarkastukset jatkuivat pitkälle iltapäivään ja iltaan.

Palaneen alueen läheisyydessä ei ollut rakennuksia. Villasen mukaan vielä tiistaina oli mahdotonta sanoa, oliko palo sytytetty tahallaan vai ei.

Illalla hieman ennen kello kahdeksaa paloi noin hehtaarin verran maastoa myös Pinojenmäessä Hauholla. Alueella on sekä metsää että hakkuuaukioita, mikä vaikeutti sammutustyötä.

Helikopteri kävi paikan päällä varmistamassa, ettei palo ollut levinnyt oletettua laajemmalle. Lähin asutus jäi tästä maastopalosta noin 200 metrin päähän. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic