Kanta-Häme

Maata myllätään Idänpäässä

Idänpään S-marketin tontille tehtävät parannukset ovat nyt vauhdissa. Ensimmäisenä toteutetaan parkkipaikan laajennus, ja rakennuksen ympäri kiertävä ajoreitti.

– Tämän osan on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä, sanoo Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöpäällikkö Reijo Aaltonen.

Aaltonen kertoo, että paikalle tulee lähes sata autopaikkaa lisää. Nykyisin niitä on noin 120.

Uusi ajoreitti takakautta marketin ympäri parantaa liikenteen sujuvuutta tontilla, ja asiakkaiden käyttöön tulee myös toinen liittymä Laaniitynkadulle, jotta liikenne sujuisi turvallisemmin.

Polttoaineasemaa pitää vielä odottaa

Seuraavana suunnitelmissa on rakentaa tontille polttoaineasema. Tiedossa on siis kiristyvää kilpailua, sillä vieressä on Idänpään Nesteen tankkausasema.

– Meillä ei ole vielä siellä puolella kaupunkia mitään polttoaineenjakelua, kertoo Aaltonen.

Tankkausten aloittamista pitää silti odottaa vielä tovi. Aikataulu riippuu siitä, milloin kaupungin puolesta tehtävä kaavamuutos valmistuu. Aaltonen ei usko sen tulevan vielä tämän vuoden puolella.

Myös maakauppa alueesta tehdään vasta kaavamuutoksen jälkeen, kun nähdään kaavoituksen ehdot. Silloin vasta selviää lopullisesti kaupan hinta.

Elenian työt käyntiin elokuussa

Myös vieressä sijaitsevaa Elenian sähköasemaa laajennetaan.

Rakennusluvat ja maankäytölliset asiat ovat jo kunnossa. Elokuussa käynnistetään maanrakennustyöt.

Varsinainen kojeistorakennuksen laajennus alkaa syyskuun alun jälkeen, ja tarkoitus on saada se valmiiksi tämän vuoden puolella. Sähkötekniset työt jatkuvat vielä vuoden 2015 puolelle.

Samalla asennetaan uusi automaatiojärjestelmä maasulkuvirran kompensointiin.

– Se parantaa sähkön laatua lähialueilla, ja vähentää erilaisten sähköverkon vikojen näkymistä kuluttajalle, kertoo kenttäpäällikkö Hannu Lammi.

Kyseessä on Elenialle noin 800 000 euron investointi. (HäSa).

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic