Kanta-Häme

Määttänen selitti yksityisvelkojaan

Jos muutama lehterillä istuva kuntalainen odotti Hausjärven kunnanvaltuuston ruotivan kunnanjohtajaksi valitun Pekka Määttäsen (kesk.) yksityisvelkoja, kuntalainen pettyi pahasti. Sanaakaan ei sanottu.

Valtuutetut olivat jo ennen varsinaista kokousta saaneet kuulla ja kysellä Määttäseltä syitä ulosotossa oleviin 70 000 euron velkoihin ja miksei hän ollut kertonut valitsijoille niistä.

Määttäsen kirjallista selvitystä oli käsitelty jo aiemmin kunnanhallituksessa, jossa todettiin se riittäväksi. Jatkotoimenpiteitä ei kunnanhallituksen mielestä tarvita.

Määttänen ei ollut valtuuston kokouksessa läsnä.

Määräaikaisena kunnanjohtajana tämän vuoden loppuun saakka työskentelevälle Aleksi Heikkilälle myönnettiin ero jo 31. lokakuuta lähtien.

Kunnanhallituksen ja -valtuuston on tarkoitus ylimääräisissä lokakuun kokouksissa nimetä Pekka Määttänen määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi vuoden loppuun saakka. Hänen virallinen virkakautensa alkaisi vasta tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Lyhyessä kokouksessa ajauduttiin äänestämään vain, kun päätettiin tulevan kunnanvaltuuston jäsenmäärästä. Valtuustossa pitää olla Hausjärven kokoisessa kunnassa vähintään 27 valtuutettua.

Nykyinen 35 valtuutetun määrä supistuu 29 valtuutettuun huhtikuun vaalien jälkeen. Timo Silván (kesk.) olisi säilyttänyt pääluvun nykyisellään, mutta esitys hävisi äänin 25–8. HÄSA

Menot