Kanta-Häme

Määttänen toimii ensin määräaikaisena

Etukäteen uumoiltiin, että Hausjärven valtuuston ylimääräisestä kokouksesta olisi voinut tulla yllätyksellinenkin. Ei todellakaan tullut.

Ylimääräinen kokous tarvittiin kunnanjohtajaksi valitun Pekka Määttäsen aseman vakiinnuttamiseksi.

Hausjärven kunnanjohtajakuvio muodostui monimutkaiseksi, koska aikaisemman kunnanjohtajan Aleksi Heikkilän määräaikainen sopimus jatkui tämän vuoden loppuun asti.

Heikkilä on kuitenkin jo käytännössä siirtynyt pois kunnasta Äänekosken hallintojohtajaksi. Lisäksi hänen tilalleen valitun Pekka Määttäsen valinnasta on valitettu hallinto-oikeuteen.

Nyt valtuusto päätti valita Määttäsen määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi marraskuun alusta vuoden loppuun saakka. Siitä eteenpäin hän jatkaa avoimen viran hoitamista, kunnes valitusasiaan saadaan ratkaisu.

Jos valitus hylätään, Määttänen siirtyy kunnanjohtajan vakituiseen virkaan ilman eri päätöstä.

Asiasta ei käytetty lainkaan puheenvuoroja. Myös Määttäsen johtajasopimus hyväksyttiin ilman kommentteja.

Sopimus takaa Määttäselle reilun 8 000 euron kokonaispalkan, kunnan luottokortin, kännykkäedun ja kannettavan tietokoneen datayhteyksineen.

Kunnanjohtajakysymys on toistaiseksi Hausjärvellä loppuun käsitelty.

Polemiikkia ja neuvottelutauon aiheutti sen sijaan ateriapalveluyhteistyö Riihimäen seudulla.

Kunnanhallitus ehdotti, että neuvottelut asiasta aloitettaisiin. Suunnitelmana on, että Riihimäki toimisi yhteisen ruokapalvelun isäntäkuntana.

Jo kunnanhallituksessa asiasta äänestettiin. Päivi Pottonen (sd.) ja Satu Hietanen (kesk.) esittivät ruokapalvelujen pitämistä Hausjärven omana toimintana. Asia eteni valtuustoon kuitenkin äänin 6-2.

Uusi kunnanjohtaja Määttänen muistutti, että kyse on vasta neuvotteluista, ei päätöksestä lähteä yhteistyöhön. Myös valtuustossa Pottonen ja Hietanen epäilivät, että kuntaa viedään nyt väkisin yhteistyöhön.

Neuvottelutauon jälkeen päätökseen lisättiin ponsi. Sen mukaan neuvotteluissa tulee pitää koko ajan mukana myös selvitystä Hausjärven oman ruokapalvelun järjestämisestä ja kustannuksista. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic