Kanta-Häme

Maaviljelyn kehittäjille luvassa stipendejä – Hakuaikaa elokuun loppuun

Tuottajalle kiitos -stipendien suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto
Tuottajalle kiitos -stipendien suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto

Tuottajalle kiitos -stipendihaku maanviljelijöille on avattu. Stipendeillä kannustetaan viljelijöitä kehittämään suomalaista maanviljelyä ja jakamaan uutta tietoa keskenään.

Stipendin rahoitus tulee K-ryhmän ja Vaasanin Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden 15 sentin hyvitysosuuksista. Vaasan, K-ryhmän ja ProAgrian stipendiyhteistyön tavoitteena on antaa tuottajalle kiitosta työstään.

Ensimmäistä kertaa stipendit jaettiin helmikuussa 2020.

– Ensimmäisellä hakukierroksen stipendin saajat ovat jo hyvässä vauhdissa omissa projekteissaan. Stipendin sai muun muassa tuorehärkäpavun kehittäminen, TäsmäViljely-foorumi -tapahtuma ja koeruututoiminta. Palkituista projekteista tulee ajan kuluessa hyötymään varmasti isompikin viljelijäjoukko kuin vain stipendin saaneet, kommentoi ProAgria Keskusten Liiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila.

Joka hakukierroksella jaettavien stipendien suuruus on maksimissaan 10 000 euroa hakijaa kohden. Hakukierroksia on vuosittain kaksi. Stipendien saajien valinnassa kiinnitetään huomiota idean toteutuskelpoisuuteen sekä siihen, miten se kehittää suomalaista viljelyä. Hakijoiden toivotaan olevan aktiivisia viljelijöitä.

Lopullisen päätöksen stipendinsaajista valitsee asiantuntijaraati. Stipendihaku on avoinna kaikille Suomen viljelijöille 9. elokuuta asti. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa: proagria.fi/viljelijastipendi. FL

Päivän lehti

12.7.2020