Kanta-Häme

Mad Professor on Vuoden Vientitykki

Nuorkauppakamari on myöntänyt valtakunnallisen, Vientitykki 2013 -palkinnon Mad Professor Amplification Oy:lle. Turengissa päämajaansa pitävä, vuonna 2006 perustettu yritys on erikoistunut korkealuokkaisiin kitaravahvistimiin ja efektipedaaleihin. 
 
– Palkinto kyllä hiukan yllätti, koska esimerkiksi viime vuoden voittaja oli Kemppi, joka on aikamoisen kookas yritys, toimitusjohtaja Harri Koski päivittelee.
 
– Ehkä nyt etsittiin jotakin uutta ja vähän erikoisempaa alaa. Lämmittäähän tämä kovasti mieltä.
Mad Professor oli otsikoissa myös tämän vuoden toukokuussa, kun Kauppalehden analyysiyksikkö Balance Consulting rankkasi Kosken firman suomalaisten vientiyritysten ykköseksi. Vientitykki-kilpailun raatiin teki erityisen vaikutuksen se, että Mad Professor on lähtenyt rohkeasti tekemään jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin Suomessa tehty. Yrityksen liikevaihdosta jopa 98 prosenttia tulee viennistä.
 
– Sitä olen koettanut kaikille kuuluttaa, ettei se ulkomaille meneminen niin vaikeata ole, kun mekin sinne pääsimme, Koski kannustaa.
 
– Olen nähnyt näillä seuduilla paljon firmoja, joilla olisi tuotteidensa kanssa hyvät mahdollisuudet vientiyritykseksi, mutta jostain syystä uskallusta vain puuttuu. 
 
Kosken tekemä pitkäjänteinen työ alkoi kantaa hedelmää muutama vuosi sitten. Yrityksen käyrä nousee hitaasti ja varmasti.
 
– Näkymät ovat positiiviset ja eteenpäin mennään rauhallisesti ja hallitulla kasvulla. Väkeä on palkattu ja lisää palkataan, kun tarvetta tulee. 
 
– Uusia maita on tullut taas vientikartalle, viimeksi eksoottisemmasta päästä mukaan lähtivät Peru ja Ukraina.
 

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic