Kanta-Häme

Mahdollisuus muutokseen -kampanja saavutti tavoitteet

Kanta- ja päijäthämäläisten seurakuntien sekä medialähetysjärjestö IRR-TV:n syksyinen mediakampanja Mahdollisuus muutokseen on onnistunut järjestäjien mukaan hyvin.

Kampanjan päätavoitteena on ollut tuoda julki kristinuskon sanomaa ”tässä ajassa” tavallisten ihmisten muutostarinoiden kautta. Tilattavissa on ollut tarinoita sisältävä ilmainen kirja-dvd-yhdistelmä.

– Onnistuimme hyvin, koska kampanja tuli alueen ihmisten tietoisuuteen, ja kaikki 10 000 kirjaa ovat menneet. 3 000 kappaleen lisäpainoskin on otettu, kertoo IRR-TV:n Suomen missioiden koordinaattori Onni Haapala.

Koskettanut eri-ikäisiä

Nettisivujen, tekstiviestien ja puhelinkeskuksen kautta ihmiset ovat tilanneet 1 400 kirjaa, ja seurakuntien kautta ovat menneet loput.

Kiinnostuneita on ollut Haapalan mukaan kaikista ikäryhmistä.

– Kirjan tilanneilta olemme kysyneet palautetta ja haluavatko he jatkossa yhteydenpitoa, ja heitä on ollut tähän mennessä noin 400.

Seurakunnat ahkerina

Sen lisäksi, että kampanja on ollut näyttävästi esillä ulkomainonnassa, sanomalehdissä, radiossa, televisiossa, internetissä ja sosiaalisessa mediassa, alueen seurakunnat ovat järjestäneet kaikkiaan 183 erilaista tapahtumaa.

Mukaan on mahtunut muun muassa toritapahtumia, teemajumalanpalveluksia, konsertteja ja ystäväiltoja.

– Yksi kampanjan hedelmä oli seurakuntien yhdessä järjestämä Elenia-areenan lauantainen suurtapahtuma. Kävijöitä oli satoja, mutta oliko tuhat, sitä en osaa sanoa, Onni Haapala kertoo.

Kävijät olivat pääsääntöisesti Hämeenlinnan seudulta, sillä vastaava suurtapahtuma järjestetään marraskuussa Lahdessa.

Seuraava Satakunnassa

Tilaisuudessa kuultiin livenä ihmisten muutoskertomuksia. Paikalla oli myös Sari Essayah sekä IRR-TV:stä Haapalan lisäksi toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Musiikista vastasivat Pekka Simojoki, Jukka Leppilampi, Etcetera-kuoro ja Ida Bois.

Oheisessa messutapahtumassa tarjontaansa esittelivät paitsi seurakunnat myös kristilliset osakeyhtiöt.

Seuraava suuri mediakampanja on vuorossa vuoden 2015 syksyllä Satakunnassa Porin ja Rauman seuduilla. (HäSa)