Kanta-Häme

Mahtuvatko kaikki halukkaat vielä iltapäiväkerhoon?

Koulut alkavat ensi viikolla, ja eka- ja tokaluokkalaisille järjestetään tarvittaessa aamu- ja iltapäivätoimintaa. Hämeenlinnassa toimintaa järjestetään, jos vähintään seitsemän lasta vakinaisesti ilmoittautuu osallistumaan.

Joissain kaupungeissa kysyntä on ollut niin suurta, että kaikki tokaluokkalaiset eivät ole mahtuneet mukaan.

Mahtuvatko kaikki halukkaat Hämeenlinnan kaupungin aamu- ja iltapäivätoimintaan, palvelupäällikkö Nikke Keskinen?

– Yli 500 lasta tulee mukaan toimintaan, ja olemme pyrkineet ja pystyneet järjestämään paikan kaikille halukkaille. Ketään ei ole käännytetty niin kauan kuin minä olen koordinoinut toimintaa, kunhan ryhmä on saatu kasaan. Jos lapsia ilmoittautuu liian vähän jossakin koulussa, toiminnan järjestäminen on epävarmaa.

– Aamupäivätoiminta on pienimuotoisempaa, ja sitä on järjestetty vain muutamassa koulussa. Iltapäivätoimintaa taas on jokaisessa koulussa, jossa ryhmän alaraja täyttyy. Se on pääjuttu ja sitä tarvitaan.

Missä toiminnan järjestäminen on epävarmaa?

– Siellä, missä ryhmiin on ilmoittautunut alle 7 lasta. Tällä hetkellä Iittalan yhtenäiskoulussa ja Tuuloksen koulussa ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita.

– Ihmettelen, jos Tuuloksessa ei ala toiminta. Siellä on ollut tähän mennessä 10–15 lasta ryhmässä, mutta nyt on tullut vasta viisi ilmoittautumista. Iittalaan on tullut vasta neljä hakemusta, mutta siellä suurin osa lapsista meneekin Kalvolan seurakunnan itsenäisesti järjestämään toimintaan. Viimeisenä kahtena vuotena meidän omaan toimintaamme on tullut tarpeeksi lapsia Iittalassakin.

Ehtiikö toimintaan vielä ilmoittautua?

– Ilmoittautua ehtii hyvin, myös koulujen jo alettua. Jotkut voivat usein unohtaa ilmoittautua, ja vanhemmat saattavat saada tietää työtilanteestaan vasta lomien jälkeen. Toiminnan järjestäminen on ilmoittautumisista kiinni. Kaupungin nettisivuilla on ohjeet ja tulostettava lomake, mutta myös Kastellissa saa apua hakemiseen. HÄSA