Kanta-Häme Riihimäki

Maiden pakkolunastus herättää vastustusta Riihimäellä - MTK otti kielteisen kannan

Riihimäki havittelee 50 hehtaarin maa-alueita Arolammin liittymän läheltä.
Riihimäen kaupunki havittelee Arolammin risteyksessä omistukseensa moottoritien liittymän länsipuolella olevia maa-alueita. Kuva: Pekka Rautiainen

Riihimäen kaupungin aikeet pakkolunastaa useiden maanomistajien maita kolmostien tuntumasta herättävät vastustusta.

MTK Häme ry julkaisi torstaina kannanoton, jossa se vastustaa yhteensä 50 hehtaarin alueen pakkolunastamista pääosin Arolammin moottoritieliittymän lähistöltä.

MTK:n mukaan pitkäjänteistä kaupunkikehitystä ei voida hoitaa pakkolunastuksin ja se edellyttää Riihimäen käyvän maanomistajien kanssa todelliset neuvottelut alueen kehittämiseksi yhteistyössä.

 

Riihimäen kaupunki haluaa kaavoittaa alueen teollisuustonteiksi.

Kaupunki on yrittänyt neuvotella vapaaehtoisista kaupoista, mutta kun ne eivät johtaneet haluttuun lopputulokseen, on kaupunki esittänyt pakkolunastusluvan hakemista.

Maanomistajien mukaan Riihimäki on tarjonnut maasta raakamaan hintaa, eli noin kaksi euroa neliöltä. Maanomistajat ovat vaatineet maan täyttä arvoa.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoi joulukuussa Hämeen Sanomissa, että eriävä näkemys hinnasta on yleisesti yksi syy kaupungin ja yksityisten maanomistajien välisten maakauppojen kariutumiseen. HäSa

 

Lue myös: Riihimäen kaupunki hamuaa maata: Vapaaehtoiset kaupat takkuavat, joten kaupunki väläytti jo pakkolunastusta (20.12.2019)

 

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic