fbpx
Kanta-Häme

Maila käteen ja järveen

Järvisählyn maailmanmestaruudet – ja samalla Suomen mestaruudet – ratkotaan lauantaina Saaren kansanpuistossa Kuivajärven rantavesissä.

– Vuorossa on kuudennet järvisählyn MM-kisat. Voinee sanoa, että jo perinteiset MM-kisat, hymähtää tapahtumaa Ville Pajusen kanssa johtava Jukka Rantanen Forssan Suuppareista.

Tapahtuma vedetään hyväksi hioutuneella kaavalla. Ensin pelataan, ja sen jälkeen biletetään. Pääesiintyjänä tänä vuonna on Nikke Ankara. Häntä ennen lavalla viihdyttävät paikalliset TPL ja Pono.

Tämänkertaiseen MM-tapahtumaan on tulossa reilut 40 joukkuetta. Mukana on niin vanhoja mestareita kuin uusia tähtiä. Kisoissa pelataan naisten ja miesten sarjat sekä yrityssarja.

Rantanen on iloinen siitä, että suurin osa osallistujista tulee Forssan seudun ulkopuolelta. Sana mukavasta ja omalaatuisesta tapahtumasta on kiirinyt, sillä MM-kisat houkuttelevat pelaajia Jyväskylän pohjoispuolelta asti.

– Emmeköhän saa hyvä geimit aikaiseksi.

Tapahtuman siirtäminen hieman myöhäisemmäksi heinäkuun puoliväliin on karsinut osallistujia firmasarjasta. Järjestäjät ovat saaneet yrityksiltä palautetta, että lomakuukausi heinäkuu ei ole helpoin mahdollinen joukkueiden kasaamiseksi.

Siirtoon päädyttiin, koska vesi on lämpimämpää heinäkuun puolivälissä kuin kuun vaihteessa. Kovan luokan esiintyjilläkin on heinäkuun puolivälissä kalenterissa paremmin tilaa kuin esimerkiksi Ruisrock-viikonloppuna.

Rantanen odottaa lauantaista rennon letkeää liikuntatapahtumaa, jossa sekä pelaajilla että yleisöllä on hauskaa. Paikalla pääsee kokeilemaan vaikka flyboard- ia, jota lajin paikallinen taitaja Vadim Nekhaev esittelee Suujärven puolella.

Järjestelytkin onnistuvat jo rutiinilla.

– Torstaina tulee tavarat, perjantaina rakennetaan, lauantaina pelataan ja sunnuntaina puretaan. Se on nopea rykäisy. HäSa

 

Menot