Kanta-Häme

Maintpartner on irtisanomassa jopa 22 henkilöä

Kunnossapitoyritys Maintpartner käy yt-neuvotteluja Kanta-Hämeen yksikön pienentämisestä. Yrityksen arvio on, että toimihenkilöiden määrää vähennetään kahdella ja asentajien määrää 20:llä.

Maintparnerilla on Riihimäen ja Hämeenlinnan toimipaikoissa yhteensä reilut 70 työntekijää. Heistä vajaa puolet on Hämeenlinnassa, jossa työtilanne on käynyt heikoksi.

– Tällä hetkellä meillä ei ole Hämeenlinnan seudulla yhtään isoa projektia. Joudumme varautumaan pahimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon, Maintpartnerin Etelä-Suomen liiketoimintajohtaja Markku Simola sanoo.

Simola kertoo, että työtilanne on ollut erittäin hyvä Kanta-Hämeessä. Hämeenlinnassa tilanne kuitenkin muuttui, kun Paccorin uuden tehtaan tuotantolinjojen asennukset päättyivät. Hämeenlinnassa eräistä töistä myös luovutaan samalla, kun yritys muuttaa uusiin tiloihin.

– Voisi sanoa, että teemme pienimuotoisen toimialarationalisoinnin.

Simola sanoo, että Maintpartnerilla on Riihimäellä monilla toimialoilla paljon pieniä asiakkaita, jotka eivät ole yhtä suhdanneherkkiä kuin Hämeenlinnan seudun asiakkaat. Hän kuitenkin vakuuttaa, että henkilöstövähenyksillä ei ajeta alas toimintaa Hämeenlinnassa.

Kuuden viikon yt-neuvotteluja käydään Maintpartnerissa huhtikuun loppuun asti. Päätökset irtisanomisista tehdään sen jälkeen. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic