Kanta-Häme

Maiseman vaihdos ei haittaa

Pappilaniemen entisen sairaalakiinteistön neljännessä kerroksessa näyttää juuri siltä, miltä aina muuton keskellä: kaikkialla on muuttolaatikoita, mappeja ja paperinippuja.

Hattulan kunnan hallintoyksikkö muuttaa maanantaihin mennessä Parolasta kunnanvirastolta Pappilanniemeen. Aivan kaikki hallinnon työntekijät eivät tosin siirry heti saman katon alle, sillä toimistosihteeri Liisa Jenu jää huolehtimaan kunnan arkistosta, ja siirtyy Pappilanniemeen myöhemmin.

Muuttajat ihailevat entisen sairaalan ylimmästä kerroksesta avautuvaa näkymää Vanajavedelle.

– Maisemissa ei ainakaan ole moittimista, kunnanjohtajan työhuonetta sisustava Jenu ja tp. kehittämispäällikkö Simo Viertonen kiittelevät.

Hallintoyksikön lisäksi Pappilanniemessä on jo kunnan sosiaalitoimisto ja ensi viikolla muuttovuorossa on varhaiskasvatus. Perusturvajohtaja Mirja Saarni kertoo, ettei ainakaan hänen korviinsa ole kuulunut valituksia toimistojen muutosta.

– Ihmiset hoitavat asioitaan nykyisin pääsääntöisesti sähköisesti ja puhelimitse. Hyvin harva tulee käymään paikan päälle toimistoon. Ja moni työntekijä tekee kotikäyntejä, hän huomauttaa.

Tarvittaessa tapaamisia voidaan sopia myös Parolaan Juteinitaloon, jos joku kuntalainen ei pääse Pappilanniemeen.

Myös hallintojohtaja Harri Toivonen kertoo, ettei muutosta ole kantautunut moitteita.

– Se on tietysti toiminnan kannalta vähän hankalaa, että olemme täällä monessa kerroksessa ja Parolaankin jää vielä väkeä. Mutta kyllä tätä on ihan onnistuneena ratkaisuna pidetty.

Työmatka mutkistuu

Loppuviikon muuttajien joukossa on hallintosihteeri Maija-Liisa Karhula, joka on tullut töihin kunnanvirastolle vuonna 1977.

– Parolan terveysasema avattiin silloin, ja sinne haettiin puhelinvaihteen hoitajaa. Siitä aloitin, mutta aika pian siirryin kanslistiksi. Sen jälkeen työ on pysynyt aika lailla samana, vaikka titteli ja välineet ovatkin vaihtuneet, Karhula kertoo.

Hän sanoo aluksi ihmetelleensä kunnanviraston muuttoa Parolasta Pappilanniemeen, mutta on jo sopeutunut ajatukseen.

– Tämä on iso rakennus, jota on pakko pitää kunnossa. Olisi kyllä ollut mukavampaa, jos myös tekninen yksikkö olisi muuttanut nyt yhtä aikaa. On hankalaa, kun osa porukasta jää vielä kunnanvirastolle, hän sanoo.

Karhula asuu Riihimäellä, eli hänen työmatkansa Pappilanniemeen on ainakin hieman mutkikkaampi kuin Parolaan.

– Kesäisin kuljen autolla ja talvisin junalla. Hämeenlinnasta pääsee suoraan Pappilanniemeen linja-autolla, mutta koulujen loma-aikoina vuoro ei ilmeisesti kulje.

Arkistolle ei vielä tilaa

Hattulan va. kehittämisjohtaja Janne Teeriaho arvioi, että tekninen yksikkö saattaa ehtiä muuttaa Pappilanniemeen jo marraskuussa, mutta viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Pappilanniemessä on tehty remonttia uusia työhuoneita ja muita tiloja varten. Esimerkiksi hallinnon uusissa tiloissa neljännessä kerroksessa on päästy lähes pelkällä pintojen uusimisella, mutta ensimmäisessä kerroksessa joudutaan tekemään isompia muutostöitä.

Myös kellarikerrosta remontoidaan myöhemmin, sillä sinne on tarkoitus tehdä tilat arkistolle. Arkisto pysyy toistaiseksi Parolassa kunnanvirastolla, sillä tällä hetkellä sille ei ole tilaa Pappilanniemessä. (HäSa)