Kanta-Häme

Maistiaisia rapista ja kuohuista

Jean Sibelius -aiheista tuotteista on tähän mennessä saatavilla noin puolet. Perjantaina Sibeliuksen syksy -festivaalin yhteydessä järjestetyillä tuote- ja palvelumessuilla lanseerattiin muutamia uusia kehitelmiä.

Nyt säveltäjä on saanut muun muassa oman kuohuviinin ja tanssikilpailun. Lisäksi monia jo valmiita tuotesarjoja on täydennetty. Sibeliukselle on nimetty myös muun muassa nimikkokuohuviinilasi.

Lepaalla valmistettu viherherukkakuohuviini on Hämeen ammatti-instituutin käsialaa. Tanssikilpailu Sib Dance puolestaan järjestetään usean tekijän yhteistyönä.

Kisaan etsitään videonäytteillä tanssijoita kahdessa sarjassa. Kilpailu kattaa eri tanssilajeja ja tanssillista voimistelua.

– Videoita voi lähettää tammikuulle asti. Uskon, että niitä tulee paljon, koska tanssikouluissa on ollut paljon kiinnostusta, kertoo kilpailua tuottavan Viihdemoguli oy:n toimitusjohtaja Jari Hämäläinen.

Yli 16-vuotiaiden juhlasarjassa tanssit tehdään Sibeliuksen musiikkiin. Alle 16-vuotiaiden avoimessa sarjassa riittää, että esitys on saanut ”inspiraationsa” Sibeliuksesta. Itse tanssikilpailu järjestetään Verkatehtaalla 23. ja 24. toukokuuta.

Perjantai-ilta huono aika

Tuote- ja palvelumessut avasivat perjantai-illan alkajaisiksi ovensa Sibelius Centerissä Wetterhoffin talossa. Alakerran tuotemessuilla riitti runsaasti näytteilleasettajia, mutta yläkerrassa yli puolet pöydistä oli tyhjillään.

Alkuillasta myös kävijöitä oli melko vähän.

– Kutsuja lähti monta sataa, mutta muilta paikkakunnilta tuleville perjanta-ilta on hankala aika, harmitteli messut järjestänyt Luota-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski.

Hänen mukaansa messut palvelevat kahta tavoitetta. Ensinnäkin niillä kerrotaan paikallisille asukkaille, mitä kaikkea muuta juhlavuonna on tarjolla kuin konsertteja.

– Lisäksi koetamme tavoittaa muiden Sibelius-paikkakuntien eri tahoja ja vaikkapa matkamuistomyymälöiden ihmisiä, Kaarlenkaski listaa.

Väliaikamaistiaisina messuilla soi muusikko Juuso Kukkolan tilaustyönä tekemä Sibelius-rap. Kappale kuultiin ensi kertaa jo Elomessuilla, mutta toistaiseksi sitä ei ole tallennettu.

– Kaikki versiot ovat toistaiseksi live-versioita, Kukkola sanoi. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic