fbpx
Kanta-Häme

Maistraatit halutaan aluehallintovirastojen alaisuuteen

Valtiovarainministeriön selvityshenkilö Matti Korkealehto ehdottaa, että maistraatit liitettäisiin osaksi aluehallintovirastoja.

Ehdotuksen mukaan aluehallintovirastoihin perustettaisiin uusi vastuualue Maistraatti, johon sijoitettaisiin maistraattien tehtävät ja henkilökunta lukuun ottamatta kuluttajaneuvonnan tehtäviä.

Korkealehdon mukaan liittämisellä on mahdollista saavuttaa rationalisointihyötyä johto- ja hallintorutiineissa ja auttaa virastoja selviytymään niille asetetuista säästövelvoitteista.

Yhdistämisellä saavutettaisiin lisäksi vuosittaisia säästöjä muun muassa sisäisen talous- ja henkilöstöhallinnon yksinkertaistumisen ja johtajien virkojen vähentymisen kautta.

Hämeenlinnan maistraatin päällikkö Rauno Partanen kertoo kyseessä olevan lähinnä hallinnollinen muutos. Partasen mukaan liittäminen tarkoittaisi silti sitä, että maistraattien määrä vähenisi.

– Pitäisin maistraatit mielellään erillisinä laitoksina. Uskon kuitenkin, ettei muutos vaikuttaisi asiakkaiden palveluun tai asemaan.

Maistraattien ja aluehallintovirastojen tavoitteissa ja toiminnassa on havaittavissa sekä eroja että merkittäviä yhtäläisyyksiä. Kummatkin virastot edistävät muun muassa kansalaisten oikeusturvaa.

Liittäminen voitaisiin toteuttaa aikaisintaan vuoden 2015 alussa.

(HäSa)

Menot