Kanta-Häme

Maj Karma valmistelee kymmenettä albumiaan samaan aikaan kevätkiertueen kanssa

Suomalaisen vaihtoehtorockin pioneeri Maj Karma palasi viime vuonna kuuden vuoden mittaiseksi venyneeltä tauolta rytisten viime vuonna. Yhtye julkaisi yhdeksännen studioalbuminsa Peltisydän ja kiersi paluukiertueella ympäri Suomea.

Tämän vuoden Maj Karma on aloittanut kunnianhimoisesti, kun se valmistelee samaan aikaan 12 keikan Attentaatti-kevätkiertueen kanssa uutta albumia.

Pitkäperjantaina kiertue pysähtyy Hämeenlinnassa Suisto-klubilla.

Miten uuden levyn valmistelu ja keikkailu sopivat yhteen, Maj Karman nokkamies Herra Ylppö?

– Keikoilla on poikkeuksellinen vimma ja energia, kollektiivinen transsi, kun koko bändi antaa kaikkensa ja on joka ikinen ilta syvällä musassa. Haluamme, että tämä välittyy tulevalla levyllä. Kun palautuu kotiin ja alkaa säveltää, keikkojen tunnelma katoaa. Tekeminen muuttuu helposti virkamiesmäiseksi, mikä ei sovi rock-musiikkiin.

– Logistisesti äänittäminen on ollut hankalaa samaan aikaan keikkailun kanssa, mutta keikkojen tekemisen meininki jatkuu saumattomasti studiossa.

Onko uutta materiaalia jo kasassa?

– Olemme saaneet jo todella paljon materiaalia narulle. Meillä on valtava määrä uusia biisejä, ehkä triplalevyn verran, ja haluamme äänittää kaiken. Aiomme jatkaa levyn työstämistä vielä pitkään, koska haluamme ensimmäistä kertaa urallamme mennä teos edellä. Tänä vuonna saattaa jo tulla joitain singlejä, mutta ei kokonaista levyä.

Keikka- ja levytystauko venyi pitkäksi. Millaista on ollut soittaa taas yhdessä?

– Selkeästi joku tulppa on avautunut, kun pääsimme taas Maj Karman yhteiseen tunnelmaan. Siksi uutta materiaalia ja riffejä alkoi syntyä. Levynteko ei vaikuta keikkailuun, mutta keikkailu vaikuttaa levyntekoon.

Millainen Maj Karma odottaa kuulijoita Suistolla pitkäperjantaina?

– Tämä rundi on mennyt tosi hyvin. Uskallan sanoa, että Maj Karma ei ole koskaan ollut tällaisessa iskussa. Meillä on nyt helvetin hyvä meininki, ja keikoilla on riittänyt porukkaa.

Lähteekö Maj Karma kesäfestareille?

– Tarkoitus oli pitää välivuosi ja soittaa kunnon festarikesä, kun uusi levy on ulkona. Kuulin tiistaina, että joitain kesäkeikkoja olisi silti myyty. Levy on kuitenkin ykkösprioriteetti tänä kesänä. HÄS

Maj Karma Suisto-klubilla perjantaina 14.4. kello 23.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic