fbpx
Kanta-Häme

Mäki ja kukat voittivat paitakisan

Junarata ja mäki voittivat Riihimäki-paidan suunnittelukilpailun yhdessä kukkaloistoa kuvaavan ehdotuksen kanssa.

Riihimäki-Seuran järjestämään kisaan osallistui yhteensä kolmetoista ihmistä kolmellakymmenellä ehdotuksella. Jaetun ensimmäisen palkinnon voittivat Pete Nieminen ja Seija Koskela. Kunniamaininnan sai Paula Hiltunen.

Tehtävänä oli suunnitella kuva-aihe, joka sopisi paitaan, huiviin, lakkiin tai muuhun tuotteeseen ja yhdistäisi käyttäjänsä Riihimäkeen. Kilpailu oli vapaa kaikille.

Raati piti Seija Koskelan kukkakuvaa nuorekkaana, myönteisenä ja konkreettisena.

– Kukat ilmentävät tunteita, kauneutta ja ympäristön viihtyvyyttä. Riihimäkihän on tunnettu upeista kukkaistutuksistaan, Koskela itse perusteli.

Pete Niemisen ehdotuksessa yhdistyivät junarata, mäki ja vesitorni. Raati löysi kuvasta ymmärrettävyyttä, perinteisyyttä ja raikkautta.

– Rata on minulle tuttu symboli. Pappa oli veturimies ja kertoi, että Riihimäki on saanut nimensä mäestä, jonka laella oli riihi. Kilpailutyössä riihen korvaa vesilinna, kertoi helsinkiläistynyt Nieminen.

Kunniamaininnan saaneen Paula Hiltusen ehdotuksen innoittajana oli Helena Tynellin tuotannon Aurinko.

Paidan suunnittelukilvan raadissa vaikuttivat taiteilija Eeva Wornell, yrittäjä Varpu Mononen (Riihi-Kimara), viestintäpäällikkö Päivi Lazarov (Riihimäen kaupunki) sekä Ritva Pahkala ja Paula Suoja Riihimäki-Seurasta. (HäSa)

Menot