Kanta-Häme

Maksullisten esitysten yleisömäärä kasvoi Hippaloilla

Lasten taidefestivaali Hippaloilla nähtiin tänä vuonna erikoinen ilmiö: maksullisten esitysten yleisömäärät kasvoivat enemmän kuin ulkona pidettyjen ilmaisten konserttien.

– Rehellisyyden nimissä ihmettelen sitä. Voiko kuumuus sitten vaikuttaa, kun pitäisi pienten lasten kanssa lähteä ulos helteeseen. Moni kävi festivaalilla joka päivä, joten se voi olla raskasta, lasten ja nuorten ARX-kulttuurikeskuksen johtaja Noora Herranen sanoo.

Käyntikertoja oli tapahtumassa neljän päivän aikana yli 14 000 kappaletta. Kokonaiskävijämäärä nousi jokaisena päivänä edellistä vuotta korkeammaksi.

Hippo-lavan ilmaiskonsertteja kävi kuuntelemassa yhteensä 2 600 ihmistä.

Hippalot järjestettiin tänä vuonna 37. kerran.

Iltakonsertti ja suuri näyttämö

Hippaloilla oli tänä vuonna käytössä aiempaa enemmän tilaa maksullisissa esityksissä. Aiemmin on oltu Vanaja-salissa, Verstas-näyttämöllä ja Miniteatterissa, nyt myös kaupunginteatterin päänäyttämöllä kahtena päivänä, molempina päivinä kahden näytöksen voimin.

– Olemme pystyneet myymään lippuja. Aiemmin olemme myyneet ei-oota.

Festivaalilla toteutettiin myös ensimmäisen kerran iltakonsertti, kun lauluyhtye Rajaton esiintyi Vanaja-salissa avajaispäivän iltana viime torstaina.

– Jäämme miettimään, mistä löytäisimme ensi vuodelle yhtä hyvän avajaiskonsertin esiintyjän kuin Rajaton oli, Herranen sanoo.

Myös lopetuspäivän eli sunnuntain pääesiintyjä teki vaikutuksen Herraseen. Brittiläinen The Chipolatas hurmasi yleisön katusirkuksellaan, jossa oli mukana niin musiikkia, tanssia kuin klovnejakin.

– Se oli erittäin onnistunut valinta. Esitys oli sisällöltään ihan erilaista kuin mikään aiemmin.

Ensi vuoden Hippaloita suunnitellaan Sibelius-juhlavuoden ympärille.

– Saa nähdä, mihin kaikkiin muotoihin juhlavuosi taipuu.

Ensi vuoden festivaalia voi alkaa rakentaa luottavaisin mielin, sillä Hippaloilla on kaksivuotinen yhteistyösopimus Etelä-Hämeen Osuuspankin kanssa.

– Se yhteistyö on yksi syy sille, että olemme pystyneet järjestämään tänne niin paljon ulkomaisia esiintyjiä, Herranen sanoo. (HäSa)

Menot