Kanta-Häme

Maksutonta treeniaikaa nuorille Poltsarin bändikämpässä

– Huomio soittava nuoriso, nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen! kehottaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Marko Kylväjä.

Poltinahon seurakuntatalon bändikämpässä on nimittäin tarjolla bändeille maksutonta treeniaikaa. Tilassa on valmiina rummut, bassovahvistin, kitaravahvistimet ja syntikka sekä äänentoistolaitteet. Jokainen bändi saa vähintään kahden tunnin vuoron maanantai-, keskiviikko- tai perjantai-iltana.

Luvassa myös esiintymisiä

Bändiohjaaja Heini Mankinen on paikalla auttamassa soittimiin, laitteisiin ja tiloihin liittyvissä asioissa. Aloittelevilla bändeillä myös mahdollisuus bändisoiton alkeiden oppimiseen Marko Kylväjän opastuksella.

– Bändit saavat soittaa omaa ja omantyylistään musaa, sen ei ole pakko olla gospelia, Kylväjä sanoo.

– Halukkaat pääsevät myös esiintymään ja säestämään yhteislauluja seurakunnan nuorten tilaisuuksiin, esimerkiksi musamessuun joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Kun bändillä on valmiita ja harjoiteltuja biisejä, voi tilassa tehdä myös demoäänitteitä seurakunnan äänityslaitteilla. Demot äänittää ja miksaa Kylväjä.

Musiikki yhdistää nuoria

Nuorisonohjaaja Kylväjällä on ura myös gospelmuusikkona, ja hänet on totuttu näkemään nuorten tilaisuuksissa aina kitara kainalossa.

Hän kertoo itse nuorena saaneensa mahdollisuuden treenata kavereiden kanssa seurakunnan tiloissa. Tämän seurauksena ryhmästä kasvoi bändi, joka teki omia biisejä ja äänitteitä.

– Kylväjä-bändillä tehtiin funk-jazz-tyylistä gospelia, ja olen esiintynyt paljon myös trubaduurina. Toistaiseksi viimeinen äänite on vuodelta 2004. Keikkailu ja biisien tekeminen on tauolla, mutta reppu on auki. Nyt tuntuu hyvältä musisoida yhdessä nuorten kanssa ja auttaa heitä.

– Musiikki on nuoria yhdistävä kieli ja jäänmurtaja. Musiikin ympärille ihmiset kokoontuvat. Jos joku soittaa pianoa tai kitaraa, on siinä jengiä äkkiä ympärillä, Kylväjä sanoo.

Lisätietoja bänditoiminnasta ja treenivaraukset: Marko Kylväjä, 040 8049377 sekä marko.kylvaja@evl.fi