fbpx
Kanta-Häme

Mallinkaistentielle uusi päällyste elokuussa

Mallinkaistentie ja sen jatke Löyttymäentie saavat uuden päällysteen elokuussa. Samalla päällyste vaihtuu astetta kestävämmäksi, kun niin sanotuista sop-teistä tehdään pab-teitä. Päällysteeksi tulee siis pehmytasfalttibitumi.

Työt ovat nyt alkamassa. Ensi vaiheessa teiden varsilla raivataan vesakoita.

Rumpuja uusitaan

Alustaviin töihin kuuluvat myös rumpujen puhdistaminen ja tarvittaessa uusiminenkin, sivuojien perkaus ja reunapalteiden tasoittaminen.

Päällystemestari Matti Hämäläinen Uudenmaan ely-keskuksesta kertoo, että teiden varsilla on kaiken kaikkiaan parikymmentä rumpua. Niistä uusitaan runsaat kymmenen. Kokonaan uusia rumpuja tehdään kaksi tai kolme.

Varsinainen päällystystyö alkaa heinä-elokuun vaihteessa.

– Paikalle tulee sekoitusjärsintälaite. Vanhan päällysteen päälle ajetaan noin kymmenen senttimetrin kerros mursketta, ja sitten murske sekoitetaan vanhan päällysteen kanssa, Hämäläinen selvittää.

20 kilometrin urakka

Päällystettävää tietä on kaiken kaikkiaan noin 20 kilometriä. Päällysteurakan aloituspiste on Turengin Kerkkolassa Mallinkaistentien ja Hausjärventien risteyksessä. Päätepiste on Löyttymäentien loppupäässä.

Päällysteen tekee Asfalttikallio oy, ja urakan hinta on 1,1 miljoonaa euroa. Työt jatkuvat arviolta elokuun loppuun.

Uudenmaan ely-keskus parantelee tänä vuonna myös Heinun ja Kuurilan välistä tietä Iittalan suunnalla Hämeenlinnassa. 1,3 kilometrin matkalla täytetään uria uusioasfaltilla syyskuussa. (HäSa)

Menot