Kanta-Häme

Mämmi taipuu jälkiruoaksi

Mämmi ei ole kaikkien suosikki, mutta helppo ja hauska mämmijälkkäri voi maistua epäluuloisellekin pääsiäissyöjälle. Vaniljakastike ja rahka nimittäin pehmentävät mämmin makua.

Kati Jaakolan Hellapoliisi makeilee -kirjan alkuperäisreseptin mukaan jälkkäriin pannaan mantelirouhetta. Tässä versiossa tarjotaan vaihtoehdoksi mantelilastuja.

Jälkkärin voi tehdä annosmaljoihin, mutta aivan yhtä hyvin kauniiseen lasikulhoon, jossa kerroksellisuus näkyy. Reseptistä tulee 6–8 annosta.

Annoskokoja ei kannata kovasti kasvattaa, sillä jälkkäri on melkoisen tuhtia syötävää. Mämmijälkkäri tarjotaan kylmänä.

Mämmijälkkäri

2 dl vaahtoutuvaa vanilja­kastiketta

200 g vanilja- tai sitruuna­rahkaa

50 g mantelirouhetta tai -lastuja

1 sitruunan raastettu kuori

700 g mämmiä

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon rahka sekä mantelirouhe tai -lastut. Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta. Sekoita. Jätä osa raasteesta koristeeksi.

Jaa kulhoon tai annosmaljoihin kerroksittain mämmiä ja vaniljavaahto-rahkaseosta. Koristele sitruunankuoriraasteella.

Päivän lehti

6.4.2020