Kanta-Häme

Mämmiä, munia ja teatteria

Riihimäki on julistautunut Suomen pääsiäiskaupungiksi. Tänä vuonna maaliskuun viimeinen viikonloppu on varsinainen runsaudensarvi, sillä tutun pääsiäisohjelman lisäksi Spotti eli Lasten teatteripäivät järjestetään samassa yhteydessä.

Tämän pääsiäisen teemana onkin luontevasti lastenteatteri, ja kaupungin kulttuurituottaja Anna Vesén kertoo, että jatkossakin pääsiäisohjelmaa on tarkoitus teemoittaa lastenkulttuurin eri osa-alueisiin.

Just valikoi runsaasta ohjelmasta neljä tärppiä mämmin ja pääsiäismunien ystäville.

1. Spotti – Lasten teatteripäivät

Suomen harrastajateatteriliitto, Riihimäen kaupunki, Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri järjestävät teatteripäivät, jolloin kaupungissa nähdään 12 teatteriesitystä kahden päivän aikana.

Aiemminkin keväällä järjestetty tapahtuma on nyt yhdistetty kaupungin muuhun pääsiäisriehaan, ja järjestäjät odottavat kokemusta mielenkiinnolla.

Spotin yhteydessä järjestetään samalla Kanta-Hämeen aluekarsinta valtakunnalliseen Teatris-katselmukseen, joka järjestetään Vaasassa toukokuun lopussa.

Spotti käynnistyy pääsiäislauantaina 26.3. kulkueella, joka starttaa kello 10 vanhalta kauppaoppilaitokselta.

2. Noitametsä

Noitametsässä seikkaillaan tänä pääsiäisenä jälleen uudessa paikassa eli Femmatorilla (Etelän Viertotie 1). Viime vuonna käytössä olivat vanhat Nordea-pankin tilat, mutta ne osoittautuivat epäkäytännöllisiksi.

– Femmatorin tila on esteetön, eli sinne pääsee helposti esimerkiksi pikkulasten kanssa rattailla ja samoin myös pyörätuolia käyttäville paikka on helppo, sanoo Noitametsästä vastaavan Idan Werstashuoneen Riittamaija Kuusela-Rantanen.

Noitametsässä on pulmapisteitä, joita lapset ja aikuiset voivat ratkoa yhdessä. Tarvittaessa ohjaajat auttavat, jos pulmat osoittautuvat liian kiperiksi.

Noitametsä on avoinna perjantaista sunnuntaihin eli 25.-27.3. kello 10-18.

3. Munatehdas

Vihreä talo (Pohjoinen Asemakatu 1) tarjoaa tänäkin pääsiäisenä työpajoja joka lähtöön.

Perinteisen pääsiäiskorttipajan lisäksi talolla toimii munatehdas, eli työpaja, jossa koristellaan ja maalataan puisia munia. Tarjolla on myös Taika-Petterin sirkusmylläkkä ja Pape Cissen djempepaja, jossa harjoitellaan jonglöörausta ja rummutusta.

Lauantaina Vihreän talon ohjelmassa on myös uutuus eli pihamarkkinat ja kahvila.

4. Mämmiä museolla

Riihimäen kaupunginmuseo on perinteisesti mukana pääsiäisen vietossa.

Museolla on kotieläimiä sekä muun muassa poniratsastusta ja koira-ajelua. Pompoti pitää herkkupistettä kaupunginmuseolla.

Amanuenssi Päivi Yli-Karhula lupaa, että museolla on muutaman vuoden tauon jälkeen taas tarjolla myös mämmiä. HÄSA