Kanta-Häme Urheilu

Voitokas sarja jatkuu: Mari Kiurulle kaksi hengenpelastuksen EM-kultaa, hopea ja ME-aika

Mari Kiuru aloitti mitalien keruun EM-kisoissa Italiassa.
Mari Kiuru aloitti mitalien keruun EM-kisoissa Italiassa.

Forssan palolaitoksella ensihoitoesimiehenä työskentelevä Mari Kiuru aloitti komeasti hengenpelastuksen Euroopan mestaruuskisat Italian Riccionessa.

Kiuru saavutti kaksi kultaa, joista toisen maailmanennätysajalla ja oli hankkimassa Suomelle myös joukkuekilpailun EM-hopeaa.

Kiuru saavutti mestaruuden 35-39 -vuotiaiden naisten sarjassa 50 metrin mannekiinin kannossa ME-ajalla  39,27.

Toinen mestaruus tuli 200 metrin esteuinnissa.

 

Lue myös: Kun hätä on suurin, Kiuru ui apuun (29.12.2015)

 

Hopean Kiuru saavutti naisten joukkuekilpailussa Anne Hiltusen kanssa.

– Kisapäivä oli pitkä mutta onnistunut. Vaikka odotusaika illan viimeiseen lajiin oli pitkä kuumassa hallissa, toimi kroppa vedessä uskomattoman hyvin. Olen todella onnellinen illan uinnista. Enempää en päivältä olisi osannut toivoa, kommentoi Kiuru.

– 200 metrin esteuinti oli loppua kohti aika hapokas veto, mutta onneksi tahti riitti. Aikaan olen oikein tyytyväinen. Se on toiseksi paras kyseisessä lajissa, jonka olen koskaan uinut. Sijoitus oli tietysti enemmän, kun mieluisa.

 

Lue myös: Hengenpelastuksen MM-kilpailuissa tehtiin suomalaista historiaa – Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoitoesimiehelle suoranainen mitalisade (28.11.2018)
Lue myös: Mari Kiuru teki historiaa ja ui kultaa hengenpelastuksen MM-kilpailuissa – ”Aivan mahtavat fiilikset!” (16.11.2018)

 

Kiurusta tuli viime vuonna ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut kultaa hengenpelastuksen MM-kilpailuissa masters-sarjassa.

Kansainväliset hengenpelastuskilpailut käydään altaassa sekä avovedessä. Joka toinen vuosi pidetään EM-kilpailut, joka toinen vuosi MM-kilpailut ja vuosittain SM-kisat.

Laji kehitettiin ensisijaisesti kannustamaan hengenpelastajia kehittämään, ylläpitämään ja parantamaan olennaisia fyysisiä ja psyykkisiä taitoja, joita tarvitaan ihmishenkien pelastamiseksi vesiympäristössä

 

Ensimmäisen kerran hengenpelastuksessa kilpailtiin Australiassa jo vuonna 1907. Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin 1990.

Alun perin Suomessa kilpailtiin vain allaslajeissa. Rantalajit tulivat mukaan 2015. HäSa

—-

Klo 21.50: Korjattu voittaja ME-ajaksi 39,27.

Päivän lehti

23.1.2020