Kanta-Häme

Marin Grillin yrittäjälle palkinto

Hämeen Yrittäjien nuoren yrittäjän kannustuspalkinnon on saanut hattulalainen yrittäjä Amanda Tyvi, 22. Hän osti kolme vuotta sitten yritykselleen T. Amandalle Marin Grillin.

Marin Grilli on perinteinen hämeenlinnalainen grilli Verkatehtaan kupeessa. Grilli on perustettu vuonna 1983. Amanda Tyvi kuuli muutama vuosi sitten, että grillin yrittäjät ovat luopumassa liiketoiminnasta.

– Tykkään tehdä asiakaspalvelua pienessä paikassa, en mitään liukuhihnatyötä. Yrittäjänä saan tehdä oman näköistä juttua, Amanda Tyvi sanoo.

Amanda Tyvi sai asiantuntija-apua Hämeen uusyrityskeskuksesta. Kun hän sai lainan pankista, yrityskauppa solmittiin huhtikuussa 2013.

Nuori yrittäjä on koulutukseltaan lähihoitaja. Hän oli tehnyt töitä Tiiriön ABC:llä, viimeksi vuoropäällikkönä. Amanda Tyvin mukaan yrittäjyys on kuitenkin istutettu häneen jo geeneissä.

Marin Grillin ruokalistaa on uudistettu herkällä otteella niin, että suosikit on säilytetty mutta lisätty uusia makuelämyksiä. Grillistä halutaan perinteikäs, joka puhuttelee myös uusia kuluttajia.

Amandan Tyvin perheessä on aviomies ja kaksi lasta, joista toinen on vastasyntynyt. Grillillä on tällä hetkellä kolme työntekijää, jotka pyörittävät sitä.

– Yksi työntekijä on ollut töissä jo edellisten yrittäjien aikaan. Hän on todellinen yrittäjän apukäsi, Tyvi sanoo. 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic