Kanta-Häme

Markkinat spekuloivat Alman pilkkomisesta

Otavan osakeosto käynnisti huhut Alma Media -konsernin pilkkomisesta. Evlin spekulaation mukaan Otava haluaa Alman digitaalisen liiketoiminnan ja Ilkka lehdet.

Otava nousi Alma Median kolmanneksi suurimmaksi osakkeenomistajaksi ostamalla noin 7,3 prosenttia sen osakkeista. Kaleva myi osakkeet hieman niiden pörssiarvoa korkeampaan hintaan, 30,8 miljoonalla eurolla.

Ilkka-lehtitalo on Alman suurin osakkeenomistaja 27 prosentin osuudella. Yhtiön toiseksi suurin omistaja on Niklas Herlinin Mariatorp-sijoitusyhtiö, jolla on runsaat 19 prosenttia osakkeista.

Alma Media omistaa sanomalehdistä Kauppalehden, Aamulehden, Satakunnan Kansan, Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansan. Sen digitaalinen liiketoiminta on laajaa.

Alma Mediaa on vallattu ja pyritty pilkkomaan aiemminkin. Ruotsalainen Nordic Broadcasting ja norjalainen Schibsted kilpailivat yhtiöstä runsas kymmenen vuotta sitten. Lopulta Alma Median omistama MTV Media -yhtiö siirtyi Nordic Broadcastingille, joka siirtyi kokonaan Bonnierille vuonna 2007.

Huhut Alma Median pilkkomisesta työnsivät yhtiön osakkeen pörssikurssin nousuun torstaiaamuna. Osakkeen arvo oli puolilta päin kohonnut 3 prosenttia. Evlin spekulaatioista kertoi ensimmäisenä Arvopaperi-lehti. häsa

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic