Kanta-Häme

Markkinointi tavisten videoilla kiinnostaa kuntia – Minuutti Hämeenlinnaa -kampanjaan ei osallistunut kukaan

"Olemme saaneet ainoastaan yhden teoksen, eikä sekään täyttänyt videoille annettuja kriteerejä", Hämeenlinnan viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari kertoo.
Minuutti Hämeenlinnaa -hanke ei kiinnostanut kaupunkilaisia. Kuva: kuvakaappaus
Minuutti Hämeenlinnaa -hanke ei kiinnostanut kaupunkilaisia. Kuva: kuvakaappaus

Kunnat satsaavat tällä hetkellä markkinoinnissaan voimakkaasti videoihin ja sosiaaliseen mediaan. Janakkala ja Hämeenlinna ovat yrittäneet myös joukkoistaa markkinointia kuntalaisten harteille.

Janakkalalaisilta pyydetään videoita Janakkala-albumi goes video -hankkeeseen ja hämeenlinnalaisilta Minuutti Hämeenlinnaa -otsakkeen alle.

Kuntalaisten videoita olisi tarkoitus hyödyntää markkinointitarkoituksessa kuntien sosiaalisen median alustoilla.

Kuvia tuli, videoita ei

Vuonna 2013 janakkalalaisia pyydettiin lähettämään valokuvia kotikunnastaan. Tuolloin saaliina oli 325 kuvaa, joista koottiin näyttely ja osa kuvista lunastettiin kunnan markkinointikäyttöön.

– Valokuvia käytettiin netissä ja niistä tehtiin kuntaesite, Albumi nimeltään. Nyt yritämme siirtää saman videoaikaan, koska niin moni videoi, viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi kertoo.

Toistaiseksi into videoiden lähettämiseen ei ole yltänyt samoihin mittasuhteisiin kuin kuvien kohdalla.

– Hanke päättyy elokuussa. jolloin nähdään, mikä lopullinen saldo tulee olemaan. Kuntalaisilla voi olla yhtä hauskoja ja upeita videoita kunnasta kuin ammattilaisten tekemillä.

Janakkala mainostaa pääkaupunkiseudulla

Samaan aikaan, kun kuntalaisilta kerätään videoita, käynnistyi myös ammattilaisten tuottama Janakkalan markkinointikampanja. Kampanja on suunnattu ennen kaikkea pääkaupunkiseudulle.

– Tavoitteena on kasvattaa Janakkalan tunnettavuutta. Tausta-ajatuksena on tietysti saada lisää asukkaita.

Leena Joutsenniemi pohtii, että pääkaupunkiseudulla asuvat ihmiset, jotka pohtivat maalle muuttoa, eivät tunnista Janakkalaa realistiseksi vaihtoehdoksi.

– Tunnettavuutemme on huono. Yritämme päästä kisaan mukaan Kirkkonummen, Nurmijärven ja vastaavien kanssa.

Kampanjalle on luotu omat verkkosivut, minkä lisäksi se pitää sisällään ulkomainontaa rautatieasemilla, radiomainontaa ja laajan digikampanjan.

– Kaikkiaan käytämme tänä vuonna 100000 euroa markkinointiin.

Hämeenlinnalaisia videot eivät ”napanneet”

Minuutti Hämeenlinnaa -hanke käynnistettiin juhannuksen tienoilla. Somevideoiden teko ei ole kuitenkaan herättänyt toivottua kiinnostusta kaupunkilaisissa.

– Tämä ei napannut. Tähän mennessä olemme saaneet ainoastaan yhden teoksen, eikä sekään täyttänyt videoille annettuja kriteerejä, viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari kertoo.

Kaupungin viestintätiimi on pohtinut nostavansa hankkeen vielä kertaalleen esille sosiaalisen median kautta.

– Josko kesän aikana ihmiset olisivat videoklippejä tallentaneet. Mehän emme tähän tematiikkaa rajanneet mitenkään. Toiveena oli saada videoita asioista tai hetkistä, jotka Hämeenlinnassa tuottavat iloa tai mielihyvää.

Hämeenlinnan kaupunki ostaa kaupunkimarkkinoinnin elinkeinoyhtiöltään eli Linnan Kehitykseltä. Markkinointibudjetti on 200 000 euroa vuodessa. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020