Kanta-Häme

Sunny Car Centerin tarina jatkuu hovioikeudessa - Markku Ritaluoma ei saanut pysäytettyä korvausrahojen perintää

Hovioikeus hylkäsi Markku Ritaluoman vaatimuksen käräjäoikeuden päätöksen täytäntöönpanon kieltämisestä.
Sunny Car Centerin mainostolpan purkaminen keräsi paljon huomiota kolmostien varressa lokakuussa 2016.

Hovioikeus ei keskeytä Sunny Car Centerin vahingonkorvausoikeudenkäynnin tuomioiden täytäntöönpanoa. Turun hovioikeus hylkäsi torstaina Markku Ritaluoman vaatimuksen täytäntöönpanon keskeyttämisestä.

Hovioikeuden mukaan asiassa ei ole esitetty riittäviä perusteita täytäntöönpanon kieltämistä tai keskeyttämistä koskevan määräyksen antamiselle.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi viime huhtikuussa Ritaluoman korvaamaan Sunny Car Centerin (SSC) konkurssipesälle 6,2 miljoonaa euroa. Käräjäoikeuden mukaan Ritaluoma aiheutti velkojille vahingon ainakin törkeää huolimattomuuttaan.

SCC:n hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki määrättiin maksamaan korvauksia konkurssipesälle yhteisvastuullisesti Ritaluoman kanssa. Hänen korvausosuutensa soviteltiin 350 000 euroon.

Ritaluoma ja Kiemunki ovat valittaneet käräjäoikeuden korvauspäätöksestä hovioikeuteen. Ritaluoma haki käräjäoikeuden päätöksen täytäntöönpanon keskeyttämistä, koska pesä on käynnistänyt saatavien perinnän. Hän perusteli täytäntöönpanon kieltämistä muutoksenhaun keskeneräisyydellä ja määrän suuruudella. HÄSA

Päivän lehti

11.8.2020