Kanta-Häme Hämeenlinna

Markku Ritaluomaa vaaditaan maanantaina käräjillä vastuuseen huippupalkastaan

Sunny Car Center -oikeudenkäynnit jatkuvat Hämeenlinnassa.
SCC:n konkurssipesän mukaan Markku Ritaluoma on saanut kohtuuttoman korkeaa palkkaa yhtiöstä.

Sunny Car Centerin SCC:n oikeudenkäynnit jatkuvat Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Pääkäsittelyyn tulee ensi maanantaina oikeudenkäynti, jossa konkurssipesä vaatii entiseltä toimitusjohtajalta Markku Ritaluomalta rahaa runsaat 1,1 miljoonaa euroa.

SCC:n konkurssipesän mukaan Ritaluoma on nauttinut kohtuuttoman korkeaa palkkaa yhtiöstä ja käyttänyt yrityksen varoja henkilökohtaisiin tai lähipiirinsä menoihin.

Yhtiön hallituksen jäsenenä toiminutta Iisakki Kiemunkia vaaditaan osin yhteisvastuuseen Ritaluoman palkasta. Kiemungin kanne käsiteltiin erillisessä oikeudenkäynnissä maaliskuussa.

 

SCC:n hallitus korotti Ritaluoman nettopalkan 20 000 euroon kuukaudessa toukokuussa 2013. Hänelle maksettiin bruttomäärältään yli 365 000 euroa palkkaa tuona vuonna.

Pesä katsoo, että kohtuuttoman palkan lisäksi SCC:n kuluiksi on kirjattu paljon muun muassa Ritaluoman ja hänen lähipiirinsä henkilökohtaisia matkakuluja, viiden auton ylläpito, asuntojen vuokria, koruja, kodintekniikkaa, hammaslääkärimaksuja ja käteisen siirtoja. Ritaluoma on vielä asuessaan Yhdysvalloissa nostanut yhtiön tililtä käteistä rahaa.

Konkurssipesän mukaan SCC:n rahankäyttö on ollut holtitonta. Samaan aikaan yhtiö on ollut ylivelkainen ja maksukyvytön.

 

Ritaluoma on valmis palauttamaan pesälle vajaa 6 600 euroa, mutta hän kiistää sen muut vaatimukset. Hänen mielestään palkan korottamiseen oli hyväksyttävä peruste ja maksut liittyvät yhtiön toimintaan. Viime vuosina Yhdysvalloissa asunutta Ritaluomaa on tarkoitus kuulla videoyhteydellä 10. huhtikuuta.

Käräjäoikeus antoi viime vuonna päätöksen kanteesta, jossa pesä vaati Ritaluomaa korvaamaan ulkomaille hävitetyt yhtiön rahat. Ritaluoma tuomittiin maksamaan pesälle noin 6,2 miljoonaa euroa ja korot. Kiemunki määrättiin yhteisvastuulliseksi 350 000 korvauksista.

Ritaluoma ja Kiemunki ovat molemmat valittaneet päätöksestä hovioikeuteen. HÄSA

 

Lue lisää: Ritaluomaa kuullaan Kiemungin käräjillä huhtikuussa, jolloin käsitellään Ritaluomankin kannetta

Iisakki Kiemunki käräjillä: Ei minulla ollut sanottavaa palkankorotuksesta

Kiemungilta vaaditaan lisää rahaa SCC:n pesälle – Uusi oikeudenkäynti alkaa