Kanta-Häme

Marks & Spencer muuttaa Hämeenlinnan markkinoita

S-ryhmän väki uskoo Marks & Spencerin tavaratalon ottavan runsaan siivun Hämeenlinnan vaatekaupasta. Goodmanin Marks & Spencer myy lähinnä vaatteita, sillä tavaratalossa on vaatteiden lisäksi vain 50 neliön herkkukauppa.

Suomen ketjujohtaja Laura Ruuskanen kertoo, että Helsingin tavaratalossa ensimmäisen tunnin kokemus vahvisti uskoa ketjuun.

– Aito asiakaspalaute oli, että tavaratalossa on yllättävän halpaa laatuun verrattuna.

Suomen ensimmäinen Marks & Spencer -tavaratalo avattiin torstaina Helsingissä. Hämeenlinnassa avataan ketjun kolmas Suomen tavaratalo 30. lokakuuta. Helsingin tavaratalossa on 3000 myymäläneliötä, mutta muihin Suomen tavarataloihin tulee 1600 neliötä.

– Tavarataloissa ei ole muuta eroa kuin, että Helsingin tavaratalossa on yksi naisten ja yksi miesten mallisto enemmän kuin muissa, Ruuskanen kertoo.

Mallin menestystä… seurataan tarkasti

S-ryhmässä seurataan tavallistakin tarkemmin Marks & Spencer -tavaratalojen menestystä. Marks & Spencer on tunnettu brittiläinen tavarataloketju. S-ryhmä toimii ketjun franchising-kauppiaana Suomessa.

Marks & Spencer vastaa ketjun tuotteista ja omistaa brändin. SOK vastaa Suomen ketjun hallinnasta. Osuuskauppa Hämeenmaa on moottoritien katteen Marks & Spencer -tavaratalon kauppias samalla tavalla kuin pitää S-marketteja.

– Todella mielenkiinnolla seuraamme, mitä tapahtuu Helsingin tavaratalossa, Hämeenmaan käyttötavarakaupan toimialajohtaja Jouni Viljanen sanoo.

Viljanen ei uskalla sanoa mitään markkinaosuudesta, jonka Marks & Spencer saa Hämeenlinnan vaatekaupasta. Vaatteiden vähittäiskauppoja on paljon ja ala on hyvin hajanainen. Marks & Spencerin hinnat eivät ole kuitenkaan niin kalliita, että ne sulkisivat pois paljon asiakkaita.

– Odotamme tavaratalon käyttäjiksi laajaa osaa asiakkaistamme.

Kate imuroi… vaatekauppaa

Marks & Spencerillä on omia eritasoisia naisten ja miesten vaatemallistoja. Iso osa tuotteista on siten uutuustuotteita Suomen markkinoilla. Helsingissä on myynnissä kaikkiaan yli 2000 erilaista asustetta.

– Hämeenlinnan valikoima on hieman Helsinkiä pienempi, mutta se ei poikkea siitä dramaattisesti, Viljanen kertoo.

Hämeenlinnan Goodmanista tulee muutenkin seudulle merkittävä vaatekaupan keskus. Uuteen kauppakeskukseen muuttavat keskustasta muun muassa Hennes & Mauritz ja Seppälä.

Marks & Spencer -tavaratalojen pienissä elintarvikekaupoissa on runsaat 200 erilaista tuotetta. Tuotteet eivät ole varsinaisia peruselintarvikkeita vaan herkkuja ja lahjatuotteita. Valikoima on hyvin brittiläinen, millä korostetaan Marks & Spencerin kansallisuutta. (HäSa)

Menot