Kanta-Häme

Masai-satuja kirjaston Afrikka-teemassa

Janakkalan kirjastossa kuunnellaan tänään satuja ja nautitaan taiteesta Afrikka-teemalla.

Ohjaustoiminnan artenomi Emma Nurmi kertoo kello 11–12.30 tansanialaisen maasai-sadun, jonka pohjalta maalataan eri tekniikoilla. Tilaisuus on kirjaston opetusluokassa ja se on suunnattu 6–10-vuotiaille.

Emma Nurmen taidenäyttelyn avajaiset ovat kello 13. Näyttely käsittää maalauksen, valokuvia sekä kankaita ja maasai-heimon esineistöä. Näyttely on esillä kirjaston Galleria Idassa syyskuun ajan kirjaston aukioloaikoina.

Näyttelyn avajaisten jälkeen kirjasto tarjoaa kahvit Kahvila Poikkeuksessa. Tilaisuudessa ovat mukana Janakkalan Maahanmuuttopalveluiden projektipäällikkö Kirsti Tukki sekä kongolaisia maahanmuuttajia, kirjasto-kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Raija Ranta-Porkka sekä tansanialaisen ystävyyskunnan Msingin edustajia.

Kahvila Poikkeuksen omistajat Pirjo Alijärvi ja Johanna Rosnell-Varjo kertovat yhteyksistään kenialaisten kahvintuottajien kanssa. Yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun sekä kertovan omia kokemuksiaan Afrikan maista.

Afrikka-teema jatkuu ensi torstaina, kun kirjailija ja toimittaja Elina Hirvonen esittelee tuotantoaan kirjastossa kello 18. Hirvonen on kirjoittanut kaksi romaania: Että hän muistaisi saman ja Kauimpana kuolemasta. Lisäksi hän on julkaissut kolumnikokoelman Afrikasta sekä ohjannut dokumenttielokuvia.

Torstaina 20.9. Wilson Kirwa pitää kirjastossa kaksi satutuntia: 5–7-vuotiaille lapsille kello 17.30–18 ja 8–10-vuotiaille lapsille kello 18.15–18.45. Wilson on syntyisin Keniasta. Hän on asunut pitkään Suomessa ja edustanut Suomea EM- ja MM-kisoissa 800 metrin juoksussa. (HäSa)