Kanta-Häme

Matias Heporauta innostui leipomisesta niin, että lähti yrittäjäkurssille

Hattulalainen 16-vuotias Matias Heporauta julkaisi pari kuukautta sitten Kanta-Häme ostetaan ja myydään -Facebook-ryhmässä ilmoituksen. Hän etsi edullisia keittiötarvikkeita, sillä nuorella miehellä oli tarkoitus perustaa kotileipomo ja myydä tilauksesta leivonnaisia.

Mistä on kyse Matias Heporauta?

– Tuolloin olin menossa yrittäjäkurssille ja ajattelin, että pitää sitä ennen olla kaikki keittiövälineet valmiina yritystäni varten. Idea on edelleen perustaa kotileipomo. Halusin omat tarvikkeet, jottei tarvitse lainata kaikkia äidiltä.

Saitko paljon keittiötarviketarjouksia?

– Tarjouksia tuli todella paljon. Kiitos kaikille, jotka antoivat todella hyväkuntoisia keittiötarvikkeita. Minulle tarjottiin myös astioita ja paistinpannuja, joista ei eläimellekään viitsisi ruokaa tarjoilla saati valmistaa sitä.

Täytit juuri 16. Toivoitko lahjaksikin keittiövälineitä.

– Kyllä. Sain lahjaksi erilaisia leivontavälineitä.

Kenen yrittäjyyskurssilla olet?

– Se on 4H:n järjestämä kymmenen viikon kurssi. Kurssin aikana perustetaan yritys, joka sitten esitellään Hattulan toripäivillä.

Mikä leipomisessa innostaa?

– Olen tykännyt pienestä pitäen leipoa. Kaikki on lähtenyt puhtaasti harrastuksesta.

Miten ajattelit yritystäsi pyörittää?

– Teen tilaustöitä kotona. Esimerkiksi nyt leivon sukulaisen synttäreille. Meillä kotona voisin pitää kesällä myös pientä kahvilaa.

Millaista palautetta olet saanut yrittäjyysinnostuksesta?

– Aika paljon on tullut kommentteja, joista suurin osa on onnitteluja. Hain myös kunnalle kesätöihin keittiöpuolelle. Ajattelin, että jos ei töitä löydy, työllistän itse itseni. HÄSA

Päivän lehti

25.5.2020