Kanta-Häme

Matintalot siirtyvät kaupungin asuntoyhtiölle

Matintalot eli kaksi Laaniityssä sijaitsevaa opiskelijoille tarkoitettua kerrostaloa siirtyvät helmikuussa Hämeenlinnan Asunnot oy:n omistukseen.

Tähän asti kaupunki on omistanut ne suoraan, ja ne on vuokrattu Hämeenlinnan Opiskelija-asuntosäätiölle. Hops luopuu taloista, sillä Visamäkeen rakennutetaan parhaillaan opiskelijoille paremmin soveltuvia asuntoja. Uusista opiskelija-asunnoista suurin osa on yksiöitä.

Matintalon soluasunnot eivät ole houkutelleet opiskelijoita muun muassa siksi, että ne ovat melko kaukana Hämeen ammattikorkeakoulun ja Tavastian toimipisteistä.

Matintalot ovat ARA-kohteita, joten ARA on määrännyt niille korkeimman sallitun hinnan, joka on hieman alle 2,6 miljoonaa euroa. Hämeenlinnan Asunnot oy ostaa rakennukset tällä hinnalla ja varautuu samalla kiinteistön ja huoneistojen kunnostamiseen tavalliseen asumiskäyttöön. Soluasunnoista muun muassa poistetaan väliseiniä.

Hämeenlinnan Asunnot on neuvotellut ostoa ja remonttia varten 3 miljoonan euron suuruisen lainan, jolle se pyytää kaupungin omavelkaista takausta.

Kaupunginhallitus käsittelee Matintalojen omistusjärjestelyä ja omavelkaista takausta kokouksessaan maanantaina. Ne vaativat vielä myös valtuuston hyväksymisen. HÄSA

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic