Kanta-Häme

Matka-Vekan myymälä Hämeenlinnasta kiinni

Matka-Vekan Hämeenlinnan matkatoimisto suljetaan ensi kesän aikana. Primera Holidays sulkee viisi myymäläänsä ja irtisanoo parikymmentä niiden työntekijää.

Primera Holidaysille jää Suomeen vain kolme perinteistä kivijalkamyymälää. Ne ovat Turussa, Porissa ja Kuopiossa. Muut myymälät muuttuvat niin sanotuiksi ryhmämyyntipisteiksi. Kahdessa kaupungissa säilytetään myös puhelinmyynti.

Matka-Vekan myymälöiden sulkemisesta kertoi ensimmäisenä Yle. Primera Holidaysin toimitusjohtaja Minna Tuorila sanoo Ylen nettisivuilla, että ihmiset käyvät toimistoissa vain tiedustelemassa ja varaavat matkat netin kautta.

Primera tavoittelee toimistojen sulkemisella säästöjä. Se pyrkii samalla käynnistämään uutta stop over -liiketoimintaa yksinäisille matkustajille, jotka pysähtyvät Helsingissä matkalla Aasiasta Eurooppaan.

Matka-Vekka sulautettiin vuoden vaihteessa sisaryhtiönsä Lomamatkojen kanssa Primera Holidays -yhtiöksi. Se kuuluu pohjoismaiseen Primera Travel Group -konserniin. Primera säilytti brändinä Matka-Vekka -nimen.

Matka-Vekka oli alun perin hämeenlinnalainen yhtiö, jonka Seppo Vekka perusti vuonna 1973. Se kasvoi Suomen suurimmaksi matkatoimistoketjuksi, johon kuului suurimmillaan yli 60 myymälää. Vekka myi enemmistön yhtiöstä vuonna 1999. HäSa