Kanta-Häme

Matkailupalveluille yksi luukku syksyksi

Kaupunki hyväksyi matkailuohjelman ja myönsi kassalainan. Matkamessuilla Häme on onnellisten ihmisten sydänmaa.
Kanta-Häme on mukana myös Helsingin messukeskuksessa loppuviikolla järjestettävillä matkamessuilla. Messuosastoa koordinoi Hämeen liitto teemalla Häme – Onnellisten ihmisten sydänmaa.

Matkailualan uusi toimija eli Elinvoimaa Hämeeseen ry käynnistää toimintaansa vauhdilla. Tavoitteena on, että elo-syyskuussa maakuntaan on saatu luotua uusi matkailun myynti- ja markkinointikanava.

– Silloin meillä pitäisi olla valmiina taho, joka myy kaikkia mukaan lähteneistä kohteita ja palveluita, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Karoliina Frank.

Tällä vuodelle kehitteillä on myös muun muassa Tulen ja jään joulu -työnimellä kulkeva tapahtuma.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina omalta osaltaan seudulle laaditun matkailuohjelman loppuraportteineen.

Ohjelmatyö käynnistyi aikanaan valtuustoaloitteesta, jonka Pekka Arvio (kok.) esitti ja jonka oli allekirjoittanut yli puolet valtuutetuista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) pitää työn tärkeimpänä antina sitä, että alueen matkailutoimijat ovat nyt itse aktivoituneet.

– Elinvoimaa Hämeeseen on siitä hyvänä esimerkkinä. On hienoa, että mukana on erilaisia toimijoita eri puolilta maakuntaa. Toivotaan, että esimerkiksi myös muut kunnat lähtevät mukaan, Rautio sanoo.

Myös hän pitää tärkeänä sitä, että matkailupalveluita päästäisiin jatkossa myymään yhdeltä luukulta.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina myös 50 000 euron suuruisen kassalainan myöntämisen Elinvoimaa Hämeeseen -yhdistykselle matkailuohjelman toteuttamiseksi.

Kanta-Häme on mukana myös Helsingin messukeskuksessa loppuviikolla järjestettävillä matkamessuilla.

Messuosastoa koordinoi Hämeen liitto teemalla Häme – Onnellisten ihmisten sydänmaa. Messuilla esitellään myös uusi, 24-sivuinen Häme-matkailuesite.

Hämeen liitto sitoutui viime vuoden alusta alkaen Visit Finlandin koordinoimaan Western Lakeland -yhteistyöhön. Mukana ovat myös Päijät-Häme, Pirkanmaa ja Keski-Suomi. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

29.5.2020