Kanta-Häme

Matkalla Jaakontien pohjoisimpaan pisteeseen

Lämpömittari näyttää lähes 30 astetta, kun vaeltajien letka tarpoo Hattulasta kohti Renkoa. Yhteensä 76 eri-ikäistä ja -kuntoista vaeltajaa on lähtenyt mukaan perinteiselle Jaakon vaellukselle.

Vaeltajien matka on alkanut Hattulan Vuohiniemen kylästä ja se päättyy Rengon Pyhän Jaakon kirkkoon. Kilometrejä kertyy yhteensä 15.

Päivän lopuksi väsyneet vaeltajat voivat osallistua Matkamiehen messuun Pyhän Jaakon kirkossa. Kirkon arvellaan olevan keskiaikaisen pyhiinvaellusreitin, eli Jaakontien, pohjoisin päätepiste.

Sosiaalinen tapahtuma

Hämeenlinnalainen Simo Sahi on osallistunut Jaakon vaellukselle yhteensä seitsemän kertaa. Hän arvioi, että porukkaa on joka vuosi suunnilleen saman verran, oli ilma millainen tahansa.

– Tämä on mukava sosiaalinen tapahtuma, jossa saa uusia tuttuja. Samalla saa liikuntaa, mutta on tässä myös hengellinen puoli, Sahi sanoo.

Samoista syistä vaellukselle on lähtenyt myös hämeenlinnalainen Eija Cederlöf. Hän on vaelluksella mukana nyt toista kertaa.

– Liikunnan lisäksi saa samalla tunteen Jumalan läsnäolosta, Cederlöf sanoo

Paljon vettä ja eväitä

Molemmat ovat valmistautuneet matkalle asianmukaisella varustuksella – hyvillä kengillä ja viileillä vaatteilla. Myös eväät ovat tärkeä osa varustusta.

– Repussa on istuinalustan lisäksi kahvia ja voileipiä. Mukanani on tietenkin myös paljon vettä, Sahi sanoo.

Vaellusreitti on kävelijöiden mielestä upea, sillä ympärillä on metsää, puroja ja järviä. Cederlöf kuvailee maisemaa ”sanoinkuvaamattoman kauniiksi”.

Jaakon vaelluksen järjestävät Hämeenlinna–Vanajan ja Hattulan seurakunta. Vaellus on osa Renkoviikon ohjelmaa. (HäSa)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic