fbpx
Kanta-Häme

Matkavakuutusten korvausmäärät kasvussa - Yleisin ulkomaanmatkalla sattuva vahinko on puhelimen rikkoutuminen

Arkistokuva: Silja Viitala

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten tekemät ulkomaanmatkat ovat kasvaneet koko 2010-luvun ajan. Samalla myös vakuutusyhtiöiden matkavakuutusten korvausmäärät ovat kasvussa.

Yleisin ulkomaanmatkalla sattuva vahinko on puhelimen rikkoutuminen.

Puhelimen lisäksi matkoilla hajoaa tablettikoneita ja silmälaseja. Matkoilla tapahtuu korvaustilastojen mukaan paljon myös tapaturmia ja varkauksia.

Talvikaudella suomalaisille sattuu paljon vahinkoja Aasiassa, etenkin Thaimaassa.

Vuodesta toiseen suomalaisten suosimista matkakohteista selvästi suosituin on kuitenkin Viro. Seuraavaksi suosituimpia kohteita matkamäärissä ovat Espanja ja Ruotsi.

LähiTapiolan korvauspalveluiden palvelupäällikkö Heidi-Maria Hännisen mukaan kestosuosikkikohteiden lisäksi suosiotaan kasvattavat eksoottisemmat kohteet, joista juuri nyt on ajankohtainen Indonesian Bali.

– Tällä hetkellä ikäihmiset ottavat runsaasti yhteyttä korvausasioissa manner-Espanjasta ja Kanariansaarilta. Pidemmän aikavälin trendinä on havaittavissa ikäihmisten matkailukohteiden monipuolistuminen, Hänninen kertoo.

Ikäihmisten yhteydenotoissa korostuvat iän myötä tulleet perussairaudet.

Hännisen mukaan ulkomaanmatkoilla yleisimpiä sairauksia ovat flunssat, vatsataudit ja turistiripulit, virtsatulehdukset sekä korvatulehdukset.HÄSA

 

Menot