fbpx
Kanta-Häme

Matkustajalta tyly kuitti VR:n toiminnalle – ”Nyt joutuvat skarppaamaan”

Helsinki

Hallituksen viime aikaiset toimet ovat herättäneet kansalaisissa lähinnä närää. Hallituksen torstainen ulostulo sai kuitenkin kiitosta kansalta Helsingin rautatieasemalla.

Hallitus haluaa avata junaliikenteen kilpailulle, mikä miellyttää Tampereelle matkaavaa Heikki Rehakkaa, 56.

– Yksityistäminen voisi tuoda raiteille uutta kalustoa nykyistä nopeammin.

Rehakka uskoo, että kilpailu näkyisi myös hinnoissa. Hän pitää VR:n normaalihintaa Tampereen ja Helsingin välillä liian kovana.

– Se on ruokoton hinta. Parikymppiä voisi olla sopiva normaalihinta, tamperelainen viittaa korkeimmillaan lähes 40 euroa maksaville Tampere–Helsinki-välin junalipuille.

Rehakka arvioi, että matkustajan kannalta junaliikenteen yksityistäminen toisi mukanaan vain hyviä puolia.

– Nyt joutuvat skarppaamaan VR:llä enemmän kuin ennen vanhaan, kun on uhka, että tulee kilpailua.

Pari kertaa kuukaudessa Tampere–Helsinki-väliä matkustava Rehakka on tyytyväinen siihen, että jo nykyään VR tarjoaa ennakkoon ostettuna halvempia lippuja tiettyihin juniin.

– Nyt lähdettiin puoli tuntia myöhäisemmällä junalla, niin saatiin liput kympillä, kun ostettiin nämä pari päivä aiemmin, Rehakka sanoo hänen ja kanssamatkustajansa lipuista.

– Aiempi juna olisi ollut 37,80 euroa. Kannatti odottaa se puoli tuntia.

Rehakan tavoin Tampereelle matkannut Anni Salmesvuori, 20, suhtautuu positiivisesti ajatukseen junaliikenteen avaamisesta kilpailulle.

– Varmaan VR:n täytyisi tiputtaa hintoja, jos tulee kilpailijoita.

Salmesvuori aikoo matkustaa usein Helsingin ja Tampereen väliä. Opiskelijalle hinnoilla on erityisen paljon merkitystä.

– Minulla on sarjalippu, jolla pääsen nyt kympillä. Matkustin viime viikonloppuna Onnibusilla, se maksoi 4,5 euroa suunta. Kyllähän siellä bussissa istui, vaikka juna on mukavampi. On enemmän tilaa.

Salmesvuori saa junaliput puoleen hintaan opiskelija-alennuksella. Silti hän pitää lähes parinkymmenen euron hintaisia Tampere–Helsinki-välin lippuja liian kalliina.

Salmesvuori laskee, että bensat yksityisautolla tulisivat suunnilleen yhtä kalliiksi kuin opiskelijahintainen yhden suunnan junalippu.

– Jos täydellä hinnalla pitäisi reissata, liikkuisin varmaan bussilla. LM-HäSa

Menot