fbpx
Kanta-Häme

Matkustusilmoitusmäärissä kova kasvu – määrissä kasvua myös Ranskassa

Matkustusilmoitusten määrä on tänä vuonna ollut kovassa kasvussa, kerrotaan ulkoministeriöstä. Ministeriön viestintäosaston apulaisosastopäällikön

Keijo Nuorvannon

mukaan viime vuonna matkustusilmoituksia tehtiin yhteensä noin 50 000 kappaletta.

Tämän vuoden heinäkuuhun mennessä ilmoituksia on kuitenkin tehty ministeriölle jo 40 000. Nuorvanto arvioi, että viime aikaiset terrori-iskut ovat lisänneet ilmoituksen teon suosiota. Viime vuodesta kasvua on ollut Nuorvannon mukaan erityisesti Turkissa ja Ranskassa.

Ranskaan on kohdistunut kahden vuoden aikana useita terrori-iskuja, joista viimeisin tapahtui Nizzassa myöhään torstaina. Yli 80 ihmistä kuoli, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Ranskan itsenäisyyspäivänä. Poliisi ampui epäillyn 31-vuotiaan kuoliaaksi.

– Niistä maista, joissa on ollut kriisejä, on tehty ilmoituksia enemmän. Täytyy muistaa, että tämä ei kuvasta todellisia matkailijamääriä, vaan ne ovat huomattavasti suuremmat, Nuorvanto kertoo.

Hän ei osaa arvioida, miten paljon ilmoituksia tehdään todellisiin matkustusmääriin verrattuna.

Ulkoasiainministeriölle tehtävä matkustusilmoitus on vapaaehtoinen, mutta ministeriö suosittelee sitä matkustajille, jotka ovat matkustamassa turvallisuustilanteelta epävarmaan maahan. Ilmoituksen avulla ministeriölle voi jättää omat yhteystietonsa.

– Ihmiset ovat aikaisempaa tietoisempia siitä, miksi matkustusilmoituksen teko on tärkeä, toteaa Nuorvanto.

Menot