Kanta-Häme Hämeenlinna

Matti Apunen selvittää Hämeenlinnan Teatterin rakennemuutosta

Matti Apunen. Kuva: Matti Rajala

YTM Matti Apunen on valittu Hämeenlinnan Teatterin rakenteellisen muutostyön selvityshenkilöksi. Kaupunginhallitus on velvoittanut teatterin uudistamaan toimintaansa. Teatterin hallitus valitsi Apusen selvityshenkilöksi tarjousten perusteella.

Selvitystyön tarkoitus on, että Hämeenlinnan Teatteri oy:n taloudelliset toimintaedellytykset paranevat pysyvästi pitkällä tähtäimellä. Selvityksessä mietitään organisaatiomallin muutoksia ja mahdollisuuksia laajentaa teatterin liiketoimintaa. Teatterin työntekijät ovat mukana muutosten suunnittelussa.

Matti Apunen työskenteli Aamulehdessä kulttuuritoimittajana, kehityspäällikkönä ja päätoimittajana vuosina 1984–2010. Elinkeinoelämän valtuuskuntaa hän johti 2010–2019. Tällä hetkellä hän on kriitikko, kolumnisti ja mediakommentaattori.

– Hämeenlinnan Teatterilla on vahva asema maakunnan johtavana teatterina. Sillä on kuitenkin edessään samat rahoituspulmat kuin useimmilla taidelaitoksilla. Selvitystyössä yritämme katsoa, miten tätä niukkuutta voitaisiin helpottaa ja missä kaikessa modernilla teatterilla voi olla rooli, sanoo Apunen teatterin tiedotteessa.

Apunen tekee selvitystyön kevään aikana.

Hämeenlinnan Teatterissa kävi viime vuonna noin 32 000 katsojaa ja tilikauden tulos oli positiivinen. Hämeenlinnan Teatteri on Hämeenlinnan kaupungin strateginen yhtiö.

 

Lue myös: Hämeenlinnan Teatteri nosti yleisömääräänsä yli 5 000:lla

Lue myös: Hämeenlinnan Teatterin väki voi huonosti ja haluaa radikaaleja muutoksia

Lue myös: Miksi kaupunginhallitus korostaa Hämeenlinnan Teatterin hallituksen jäsenten henkilökohtaista vastuuta?

Lue myös: Hämeenlinnan teatterilta aiotaan taas leikata tukea