Kanta-Häme

Matti Johannes Koivulta levyllinen tarinoita ystävyydestä ja suomalaisesta elämästä

Suosittu tarinankertoja ja muusikko Matti Johannes Koivu julkaisee parin viikon päästä uuden levyn, joka sisältää tarinoita ystävyydestä ja suomalaisesta elämästä. Kauneimmat meistä ilmestyy 23. tammikuuta
 
Albumilta on kuultu jo kaksi radiosingleä, Emme muistele maanantaita sekä Tyhjäksi jätetty. 
 
Tulevalla levyllään Koivu yhdistää voimansa Emma-palkitun tuottajan, Tommi Vikstenin kanssa. Viksten on aiemmin tuottanut muun muassa J.Karjalaisen, Vesa-Matti Loirin ja Topi Sorsakosken levyjä. 
 
Kauneimmat meistä kertoo ystävyydestä, Matti Johannes Koivu kertoo. 
 
– Tässä vaiheessa elämää kaikilla tuntuu olevan niin kiire, että tärkeitä ihmisiä ei ehdi tavata niin usein kuin haluaisi. Heitä tosin ehtii ajatella enemmän – ja kirjoittaa heistä lauluja, Koivu naurahtaa. 
 
Levyllä on elämää ja haikeuden riemua, Koivu kuvailee. 
 
– Halusin tehdä lauluja, jotka tulevat lähelle kuulijaa. Sellaista musiikkia, että voi vain napata kitaran kaulaan ja alkaa laulaa.
 
Keikoille Matti Johannes Koivu lähtee uuden yhtyeensä kanssa maaliskuussa. 
 
– Odotan innolla, koska en ole tehnyt kiertuetta yhtyeen kanssa sitten kevään 2011. Nyt kasassa on paras yhtyeeni tähän asti ja materiaalia löytyy kuuden levyn edestä. Rakastan intiimien soolokeikkojen tekemistä, mutta on ihanaa päästä soittamaan kappaleita koko komeudessaan.
 
Koivu on julkaissut viiden soololevyn lisäksi lastenmusiikkilevyn ja neljä albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä.  Hänen tuorein soololevynsä on keväällä 2013 julkaistu Matti Johannes Koivu. (HäSa)